autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

PIinicele ca la mama acasa.

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1kg de faina alba, 30 gr drojdie, 3 linguri de zahar, 2 lingurite de sare, 2 pahare apa calduta, 2oua, 1/4 pahar de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si 1/2 pahar de apa si amestecam si lasam sa creasca.
In alt vas se cerne faina se adauga sarea si ouale dupa care adaugam drojdia si uleiul si restul apei.
Framantim un aluat si-l punem intr-un vas uns cu putin ulei sa creasaca.Dupa ce si-a dublat volumul il lua-m la frimantat si-l impartim in 20 de bucatele. Din fiecare bucatica formam opiinicica.Pe otava cu pergament asezam
piinicele cu distanta intre ele si le acoperim cu un prosop umed sa mai creasca.
Incalzim cuptorul la200 de grade si intre timp ungem
piinicelele cu ou diluat cu putina apa.Le coacem aproape 20 de minute sau pina cind sint rumenite bine.
Sint foarte potrivite ptr sandviciuri ptr copii la scoala.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIinicele ca la mama acasa." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
painisoare (chifle)

painisoare (chifle)

Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul. De regula, nu este

57 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 pahare apa calduta
  • 2oua
  • 1/4 pahar de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu seminte de in