autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

PIinicele ca la mama acasa.

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1kg de faina alba, 30 gr drojdie, 3 linguri de zahar, 2 lingurite de sare, 2 pahare apa calduta, 2oua, 1/4 pahar de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si 1/2 pahar de apa si amestecam si lasam sa creasca.
In alt vas se cerne faina se adauga sarea si ouale dupa care adaugam drojdia si uleiul si restul apei.
Framantim un aluat si-l punem intr-un vas uns cu putin ulei sa creasaca.Dupa ce si-a dublat volumul il lua-m la frimantat si-l impartim in 20 de bucatele. Din fiecare bucatica formam opiinicica.Pe otava cu pergament asezam
piinicele cu distanta intre ele si le acoperim cu un prosop umed sa mai creasca.
Incalzim cuptorul la200 de grade si intre timp ungem
piinicelele cu ou diluat cu putina apa.Le coacem aproape 20 de minute sau pina cind sint rumenite bine.
Sint foarte potrivite ptr sandviciuri ptr copii la scoala.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIinicele ca la mama acasa." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1kg de faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 2 pahare apa calduta
  • 2oua
  • 1/4 pahar de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca si cozonac pentru diabetici