autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf cu 7 arome romanesti

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
4 căţei de usturoi, tocaţi, 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat, 1 linguriţă de pastă de muştar, 1/2 linguriţă de miere, 1/2 linguriţă de sare, 1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiţi şi săraţi, 1 lingura de cimbru, proaspăt, 1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, piper negru, proaspat macinat, 1 ceapa, tocata, 1 cana cu orez, 200 ml lapte de cocos, patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional.

Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta.

Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 30 de minute.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda.

Se adauga in tigaie ceapa si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid.

Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu 7 arome romanesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mansaf - mancare traditionala iordaniana

Mansaf - mancare traditionala iordaniana

Mai intai facem o mica introducere, ca sa va facem cunoscut ce este acest "mansaf" si cand

7 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 căţei de usturoi
  • tocaţi
  • 1 ardei iute roşu
  • curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
  • 1 linguriţă de pastă de muştar
  • 1/2 linguriţă de miere
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui
  • prăjiţi şi săraţi
  • 1 lingura de cimbru
  • proaspăt
  • 1 piept de pui dezosat
  • fara piele
  • taiat fasiute
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 1 ceapa
  • tocata
  • 1 cana cu orez
  • 200 ml lapte de cocos
  • patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN