PILAF CU DOVLECEI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
PILAF CU DOVLECEI

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei;
  • 1 ceasca cu orez;
  • 150 ml ulei;
  • 1 ceapa potrivita;
  • 3-4 rosii mari;
  • 2 ardei gras;
  • 1 legatura marar;
  • 1 legatura patrunjel;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Orezul se alege,se spala in mai multe ape,se pune la fiert in apa imbogatita cu 2 cubulete supa;

Dovleceii se spala,se curata de coaja,ardeii de cotoare si seminte;

Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la inabusit in ulei;

Cand ceapa s-a calit, se adauga dovleceii taiati cuburi,ardeii taiati fideluta si verdeata tocata si se lasa toate la calit;

Orezul nu se lasa la fiert complet,ci se fierbe 3/4 din timpul de fierbere,se da deoparte;

Peste compozitia de dovlecei se adauga rosiile taiate cuburi,se lasa sa dea vreo doua-trei clocote,apoi se toarna orezul;

Se adauga putina supa de pui incalizita,in asa fel incat sa acopere compozitia,se poate pastra pe foc si prepara cam 15 minute,sau se poate da la cuptorul incins,tot 15 minute.

Preparatul se poate servi ca atare sau garnitura la fripturi;

Se poate orna cu marar si patrunjel .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor