Orezul se alege,se spala in mai multe ape,se pune la fiert in apa imbogatita cu 2 cubulete supa;
Dovleceii se spala,se curata de coaja,ardeii de cotoare si seminte;
Ceapa se curata,se taie marunt si se pune la inabusit in ulei;
Cand ceapa s-a calit, se adauga dovleceii taiati cuburi,ardeii taiati fideluta si verdeata tocata si se lasa toate la calit;
Orezul nu se lasa la fiert complet,ci se fierbe 3/4 din timpul de fierbere,se da deoparte;
Peste compozitia de dovlecei se adauga rosiile taiate cuburi,se lasa sa dea vreo doua-trei clocote,apoi se toarna orezul;
Se adauga putina supa de pui incalizita,in asa fel incat sa acopere compozitia,se poate pastra pe foc si prepara cam 15 minute,sau se poate da la cuptorul incins,tot 15 minute.
Preparatul se poate servi ca atare sau garnitura la fripturi;
Se poate orna cu marar si patrunjel .
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii