autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf cu legume

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 linguri ulei de masline, , 1 ceapa mijlocie (taiata rondele), , 2 catei de usturoi (zdrobiti), , 2 lingurite chimen (macinat), , 2 lingurite boia, , 1/2 lingurita piper, , 1 si 1/2 ceasca orez cu bobul lung, , 1 si 1/2 ceasca zeama concentrata de zarzavat (Knorr + apa), , 3/4 ceasca vin alb, , 3 rosii mijlocii (taiate marunt), , 150 g ciuperci (taiate felii), , 2 dovlecei (taiati felii), , 150 g broccoli (buchetele), , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul (de preferinta intr-un tuci) si se rumeneste ceapa circa 10 minute la foc potrivit. Se adauga usturoiul si condimentele, se lasa inca un minut sa se dunstuiasca, si pe urma orezul, amestecandu-l bine cu ceapa si usturoiul. Se toarna deasupra vinul si zeama de zarzavat, se incorporeaza rosiile si ciupercile si se lasa sa dea in clocot. Se face focul mai mic, se acopera cu un capac si se fierb incet inca vreo 15 minute. Se ia oala de pe foc, se adauga buchetelele de broccoli si dovleceii, se pune pilaful din nou la fiert (5-7 minute) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu legume si ciuperci

Pilaf cu legume si ciuperci

Se spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica iar dovlecelul prin razatoarea mare

4 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mijlocie (taiata rondele)
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 2 lingurite chimen (macinat)
  • 2 lingurite boia
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 si 1/2 ceasca orez cu bobul lung
  • 1 si 1/2 ceasca zeama concentrata de zarzavat (Knorr + apa)
  • 3/4 ceasca vin alb
  • 3 rosii mijlocii (taiate marunt)
  • 150 g ciuperci (taiate felii)
  • 2 dovlecei (taiati felii)
  • 150 g broccoli (buchetele)
  • sare.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Piure de cartofi