autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu pipote si inimi de curcan

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
o cana de orez, 2-3 cani supa de carne, un morcov, o ceapa, sare, macinat si cimbru, 400-500 g pipote si inimi curcan, patrunjel verde tocat, 4-5 linguri ulei de masline sau dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pipotele si inimile de curcan se curata,se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se inlatura spuma formata se adauga ceapa,morcovul si se lasa sa fiarba la foc mic .
Orezul se alege,se spala si se pune la calit intr-o cratita cu 4-5 linguri de ulei de masline sau dupa gust si se adauga cate putina supa de carne strecurata pana se umfla, incepe sa absoarba zeama si se lasa sa fiarba la foc mic…Incorparam in orez ceapa, morcovul pasate sau tocate bucatele mici depinde de gust si carnea fiarta.
Se sareaza si condimenteaza dupa gust si lasam sa fiarba totul la foc mic pana se obtine consistenta dorita.Daca orezul a absorbit toata zeama puteti sa mai turnati putina supa de carne strecurata.Cand este gata presaram patrunjelul tocat ,oprim focul si acoperim cratita bine .
Pipotele si inimile se pot folosi intregi sau taiate bucatele mai mici…
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pipote si inimi de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ruladă de porc

Ruladă de porc

Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

    Va multumesc mult...

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    O mancare foarte gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Usor de facut si foarte bun la gust

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • o cana de orez
  • 2-3 cani supa de carne
  • un morcov
  • o ceapa
  • sare, macinat si cimbru
  • 400-500 g pipote si inimi curcan
  • patrunjel verde tocat
  • 4-5 linguri ulei de masline sau dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj