Pilaf cu pui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Pilaf cu pui

Ingrediente

  • 1 cana mare cu orez;
  • 1 litru apa;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 rosie;
  • 3 linguri ulei;
  • 1 lingurita de Delikat legume;
  • Condimente: boia dulce, oregano, cimbru, sare si piper dupa gust;
  • 4 copanele de pui;
  • 1 pahar ulei;
  • 2 pahare apa;
  • 1 pahar vin alb

Mod de preparare

Portii:

La o cana mare cu orez obtinem 4 portii de pilaf.

Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, ardeiul, morcovul si rosia taiate, alaturi de 1 lingurita de Delikat legume. Se adauga, dupa gust, sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute.

Cand supa este gata, o luam de pe foc si incalzim cuptorul.

Se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. 30 de minute.

Copanelele se parlesc, se spala si se prajesc intr-o cratita incapatoare, in care am pus 1 pahar cu ulei, 2 pahare cu apa, 1 pahar cu vin alb (sau bere) si condimente. Se completeaza cand este nevoie, cu apa.

Cand sunt gata, se servesc pe un platou si se decoreaza cu morcov fiert feliat.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/pilaf-cu-pui.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise