autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Pilaf cu pui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1 cana mare cu orez, 1 litru apa, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 rosie, 3 linguri ulei, 1 lingurita de Delikat legume, Condimente: boia dulce, oregano, cimbru, sare si piper dupa gust, 4 copanele de pui, 1 pahar ulei, 2 pahare apa, 1 pahar vin alb

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Portii:
La o cana mare cu orez obtinem 4 portii de pilaf.

Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga ceapa, ardeiul, morcovul si rosia taiate, alaturi de 1 lingurita de Delikat legume. Se adauga, dupa gust, sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute.

Cand supa este gata, o luam de pe foc si incalzim cuptorul.

Se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox. 30 de minute.

Copanelele se parlesc, se spala si se prajesc intr-o cratita incapatoare, in care am pus 1 pahar cu ulei, 2 pahare cu apa, 1 pahar cu vin alb (sau bere) si condimente. Se completeaza cand este nevoie, cu apa.

Cand sunt gata, se servesc pe un platou si se decoreaza cu morcov fiert feliat.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/pilaf-cu-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf cu pulpe de pui

Pilaf cu pulpe de pui

- Pulpele se spala si se pun la fiert intr-un vas separat cu apa si putina sare (se poate pune delikat

40 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf de pui

Pilaf de pui

Intr-o cratita cu apa rece puneti puiul taiat bucati dati la fiert. Cand incepe sa dea in clocote

7 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana mare cu orez
  • 1 litru apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita de Delikat legume
  • Condimente: boia dulce
  • oregano
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • 4 copanele de pui
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu lamaie la capac Pui cu lamaie la capac

Se porționează puiul in bucăți medii și se așază intr-o oală in ulei încins, se adaugă condimentele, se da focul mic

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de merisoare Cotlet de porc cu sos de merisoare

Carnea spalata si uscata cu un prosop se condimenteaza si se asaza in tava cu putin ulei. Punem un pahar de apa si dam la cuptor 30-40

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Gulas de vita