autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf cu rosii si dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 rosii, , 3 dovlecei marunti, , 200 g orez cu bobul lung, , 1 ceapa, , 2 catei de usturoi, , 2 linguri ulei de masline, , 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), , 1 fir de tarhon, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati rosiile de pielita si taiati-le bucatele. Spalati dovleceii, stergeti-i si taiati-i felii. Ceapa curatata taiati-o rondele si presati sau zdrobiti cateii de usturoi.
Prajiti intr-o tigaie ceapa (in uleiul incins) si, cand se ingalbeneste usor, adaugati usturoiul si amestecati-le bine. Puneti si orezul in tigaie, turnati zeama de legume, amestecati si lasati sa fiarba circa 15 minute la foc mic.
Incorporati rosiile si dovleceii si lasati-le sa mijoteasca cateva minute. Sarati, piperati, rasturnati orezul cu legume pe un platou, presarati-l cu tarhonul taiat cu foarfeca si serviti-l imediat. Daca vreti ca orezul sa aiba un parfum mai exotic, inainte de a-l pune in tigaie, adaugati la ceapa si usturoiul care s-au prajit 2 lingurite cu seminte de chimen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu rosii si dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crema de dovleac

Crema de dovleac

Punem intr-o olicica(cu presiune) toate legumele curatate spalate si taiate in bucatele mici(morcovii

12 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu orez si legume

Dovlecei umpluti cu orez si legume

Prepararea umpluturii............ceapa se curata ,se spala si se taie marunt..........ardeiul gras

4 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 rosii
  • 3 dovlecei marunti
  • 200 g orez cu bobul lung
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa)
  • 1 fir de tarhon
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Suc de patlagele galbene