Se curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa fiarba incet 10-15 minute. Se strecoara si se masoara zeama de ciuperci. Se opreste 1 ¼ pahar de zeama, iar daca nu ajunge se adauga apa. Ciupercile strecurate, se pun intr-o cratita, se toarna zeama de ciuperci (masurata), sarea, piperul si orezul ales, spalat si calit in 3 linguri de ulei. Se lasa sa fiarba la foc incet, acoperit cu un capac imbracat intr-un servet curat muiat in apa si stors. Cind orezul este aproape fiert, se da pilaful la cuptor, la foc mic, pina cind infloreste orezul.
Se poate servi cald sau rece

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii