autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de hrişca

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2011

Ingrediente
-2 pahare de hrişca, -3 pahare de apa, -1 ardei verde taiat marunt, -1 ceapa de marime medie taiata marunt, -3 rosii de marime medie, -1 cub de Maggi, -ulei de masline, -legume mixte congelate, -sare dupa gust( eu am pus o lingurita), -piper proaspat macinat dupa gust, -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

6 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei de masline 2-3 minute , apoi se adauga ardeiul verde si se mai caleste 5 minute.
Hrisca se opareste cu apa si se spala bine.
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt.
Se pune apa la fiert cu sarea, piperul si condimentele; se adauga ceapa calita si ardeiul, rosiile si legumele .
Cand a inceput sa fiarba se adauga cubul de Maggi si hrisca si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute.
Se lasa acoperit pilaful inca 15 de minute.
Am servit-o ca garnitura langa ficatei de pui prajiti si asezonati cu suc de rodie acrisoara si muraturi asortate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de hrişca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Se caleste in untura, ceapa taiata marunt, se adauga pasta de ardei, apoi varza taiata fideluta care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu carne de pui

Dovlecei umpluti cu carne de pui

Dovleceii se curăţă "zebră",se scobesc de miez. Pieptul de pui se toacă cubuleţe,se amestecă

21 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    Nota 10 ...O reteta gustoasa,sanatoasa,iar prezentarea este pe masura...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Multumesc Ramo; este prima oara ca gatesc hrisca; am primit o punga de la o prietena din Ucraina.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Ce bun trebuie sã fie...aratã delicios!!!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

6 voturi

Ingrediente

  • -2 pahare de hrişca
  • -3 pahare de apa
  • -1 ardei verde taiat marunt
  • -1 ceapa de marime medie taiata marunt
  • -3 rosii de marime medie
  • -1 cub de Maggi
  • -ulei de masline
  • -legume mixte congelate
  • -sare dupa gust( eu am pus o lingurita)
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingurita de condiment mixt macinat pentru orez: all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nota 10 ...O reteta gustoasa,sanatoasa,iar prezentarea este pe masura...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)