autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de miel (sau vitel) cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de miel (sau vitel), , 2 linguri ulei, , sare, , piper, , scortisoara, , chimen, , 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), , 300 g orez, , 250 g caise proaspete (sau din conserva), , 1/2 legatura menta, , 1 iaurt (150 g).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite si se prajeste putin intr-o lingura de ulei incins. Se condimenteaza cu sare, piper, scortisoara si chimen (pisate). Se toarna peste ea zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, circa o jumatate de ora. Dupa primele 10 minute, se adauga morcovii curatati si taiati marunt si se lasa si ei sa fiarba. Se fierbe orezul si se acopera vasul cu un stergar, pentru ca boabele sa se umfle. Se fierb caisele (fara samburi) pana ce se-nmoaie (daca sunt din conserva, se scurg pur si simplu), se lasa sa se raceasca si se taie spalturi. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas, se prajeste orezul fiert circa 5 minute, se adauga bucatile de carne, morcovii si caisele si se gusta de sare si piper. Menta proaspata si zvantata se toaca marunt, se amesteca cu iaurtul si se serveste impreuna cu pilaful.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de miel (sau vitel) cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Mazare in vin si bacon cu oua romanesti

Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit in ulei la foc mediu.Se adauga baconul si

6 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Iepure umplut

Iepure umplut

Carnea de iepure este foarte sanatoasa, nu contine colesterol si este deosebit de gustoasa. Iepurele

3 voturi    0 comentarii
10h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de miel (sau vitel)
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • chimen
  • 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa)
  • 300 g orez
  • 250 g caise proaspete (sau din conserva)
  • 1/2 legatura menta
  • 1 iaurt (150 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
VARZA -A -LA GILY