autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de miel (sau vitel) cu caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de miel (sau vitel), , 2 linguri ulei, , sare, , piper, , scortisoara, , chimen, , 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa), , 300 g orez, , 250 g caise proaspete (sau din conserva), , 1/2 legatura menta, , 1 iaurt (150 g).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite si se prajeste putin intr-o lingura de ulei incins. Se condimenteaza cu sare, piper, scortisoara si chimen (pisate). Se toarna peste ea zeama concentrata de zarzavat si se lasa sa fiarba incet, circa o jumatate de ora. Dupa primele 10 minute, se adauga morcovii curatati si taiati marunt si se lasa si ei sa fiarba. Se fierbe orezul si se acopera vasul cu un stergar, pentru ca boabele sa se umfle. Se fierb caisele (fara samburi) pana ce se-nmoaie (daca sunt din conserva, se scurg pur si simplu), se lasa sa se raceasca si se taie spalturi. Intr-o cratita, se-ncinge uleiul ramas, se prajeste orezul fiert circa 5 minute, se adauga bucatile de carne, morcovii si caisele si se gusta de sare si piper. Menta proaspata si zvantata se toaca marunt, se amesteca cu iaurtul si se serveste impreuna cu pilaful.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de miel (sau vitel) cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ceafa la gratar cu cartofi noi

Ceafa la gratar cu cartofi noi

Intr-un lighenas punem feliile de ceafa impreuna cu uleiul, boiaua, praful de usturoi, foile de dafin

11 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
piept de pui milanez

piept de pui milanez

pieptul de pui se taie fasii sibtiri ciupercile se spala si se taie julien fin rosiile se trec

7 voturi    7 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g carne de miel (sau vitel)
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • chimen
  • 1/4 l zeama de zarzavat (Knorr+apa)
  • 300 g orez
  • 250 g caise proaspete (sau din conserva)
  • 1/2 legatura menta
  • 1 iaurt (150 g).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Tarta de cartofi cu carne