autor:

flori de piatra

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu pui

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
4-5 pulpe de pui, 300-400g orez cu bobul lung, 1-2 cepe, 1 morcov, telina, ardei rosu, piper boabe, 2-3 linguri ulei,sare,condimente pentru pilaf dupa preferinta, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

52 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert.Orezul se spala bine si se lasa cu apa sa se mai inmoaie.Dupa ce s-a luat spuma bine de la carne, se adauga piperul, ceapa, morcovul, telina,ardeiul tocate marunt sau date pe razatoare.Se adauga si uleiul si se lasa la fiert cu capac pana acestea sunt bine fierte.Dupa ce aufiert legumele se adauga orezul, se potriveste de sare si condimente si se lasa la foc mic sau se baga in cuptor pana scade si orezul este fiertbine.Daca scade si totusi orezul nu este gata se mai adauga apa calda sau supa de pui si se continua fierberea.La final se orneaza cu patrunjel verde. Se servesre alaturi de salate sau muraturi.Eu am servit alaturi de ardei capia cu ceapa cu gust picant acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Rețeta aceasta este ușor și repede de făcut și este perfectă pentru orice zi din săptămână.

30 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu tocanita de pui

Pilaf de orez cu tocanita de pui

Maruntaiele de pui se spala si se taie bucati potrivite. Ceapa si gogosarul se curata apoi se taie

3 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Paul , 27 septembrie 2013

    mmmm gustos

  • Fara foto

    mel (Bucatar) , 10 noiembrie 2012

    am incercat aceasta reteta si e foarte gustoasa. Va multumesc

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

    Multumesc Mariana !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Super pilaful tau !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      O mancare foarte gustoasa si sanatoasa!

    • Fara foto

      UnGolan , 05 iunie 2010

      Multumesc pt reteta...a iesit super bun...singurul defect a fost ca mi-a tremurat putin mana cand am pus piperul :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Draga Anca, ma bucur ca ti-am fost de folos.Iti recomand in suflet retetele mele in care rar ai sa gasesti cuvintele: ,,prajit", ,,rantasuri'', etc. Eu ma feresc cat pot de mult, incarcand sa gatesc mai dietetic (light), pentru o viata mai sanatoasa. Iti doresc succes!

    • Fara foto

      Anca , 24 ianuarie 2010

      Draga Flori de Piatra, Iti multumesc pentru aceasta reteta. Am incercat-o si mi-a iesit multumitor. :) A se vedea in poza alaturata. Nu am avut morcovi si patrunjel insa am pus un pic de sofran pentru o aroma mai puternica. Iti multumesc inca o data. Cu drag. Anca

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte bun.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      foarte buuuuun si sanatos!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Multumesc mult.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte frumos expusa si reteta si pozele,nota 10 cu felicitari.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      E foarte bun, si sanatos!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Foarte bun,la urma eu pun 20 grame de unt,ii da un gust aparte.Felicitari pentru prezentare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Delicios. Frumoasa prezentare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

52 voturi

Ingrediente

  • 4-5 pulpe de pui
  • 300-400g orez cu bobul lung
  • 1-2 cepe
  • 1 morcov
  • telina
  • ardei rosu
  • piper boabe
  • 2-3 linguri ulei,sare,condimente pentru pilaf dupa preferinta
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

mel (Bucatar)

am incercat aceasta reteta si e foarte gustoasa. Va multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne de porc cu menta