autor:

NADIA MARIA

» » Mancaruri cu carne

Pilaf de orez cu pulpe de pui

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
-orez, -pulpe de pui, -1 ceapa, -2 morcovi, -ulei, -sare, -piper, -boia dulce, -vegeta, -frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

75 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei.
Ceapa se curata si se taie marunt.
Morcovii curatati si dati pe razatoarea mica.
Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa si morcovii ,se sareaza si pipereaz si se lasa sa se caleasca bine. Cand sunt calite zarzavaturile se pune o lingurita de boia dulce si apa pana ce carnea este bine acoperita.Se adauga patrunjelul tacat marunt sau uscatsi se lasa sa fiarba la foc incet pana ce este fiarta carnea .Acoperiti cratita pentru a nu scadea prea mult apa.
Cand este carnea fiarta se adauga orezul( pentru a pune cantitatea exacta de orez pentru cantitatea de apa ce o avetiin cratita , puneti cu pumnul trasand o linie in diametrul cratitei pana ce se vede putin orezul din apa)
Gustati sa fie bine saratpentru ca orezul necesita mai multa sare, amestecati incet sa nu se sfarame carnea si bagati la cuptor la foc puternic pana ce se usuca pe deasupra.
Eu am transferat zema si carnea intr-o tava de prajituri pentru ca nu puteam baga cratita in cuptor avand manerele de plastic.
Serviti cu muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui

Rețeta aceasta este ușor și repede de făcut și este perfectă pentru orice zi din săptămână.

30 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Bogdan Heihal

    Bogdan Heihal (Chef de cuisine):

    Excelenta rețetă! Am mai adăugat o cutie de ciuperci și un ardei dulce tocat cubulețe. A ieșit excelent pe gustul meu.

  • madalina

    madalina (Maestru bucatar):

    super buna bunica-mea facea ceva in genul dar cu miel si o cocea in test(ca un cuptor de pamant)am sa revin cu reteta.eu am bagat la cuptor in vase romane dar foarte micute(castronase)super!!!

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Marian , 21 septembrie 2015

    Am incercat reteta si pot sa spun ca este la fel de buna ca a mea. Puteti incerca aici o alta reteta de pilaf de orez cu pui: http://savour.ro/reteta/pilaf-de-orez-cu-pui/

  • Fara foto

    Andreescu Cristina , 20 ianuarie 2014

    super explicita reteta si cu siguranta produsul si rezultatul,,,,,excelente!@!

  • Fara foto

    Tuglui Grigore , 11 noiembrie 2013

    de tot rasul

    • Fara foto

      Nadia Maria Costea , 10 noiembrie 2013

      Sandra Larisa, daca ai fi citit toata prezentarea ai fi observat ca am specificat cat orez se pune. Eu si majoritatea celor care gatesc in casa nu cred ca pregatim mancarea cu un cantar langa noi, iar sarea ,piperul si alte mirodenii ce se pun intr-o mancare fiecare le pune dupa gustul si placerea fiecaruia. Eu asa am invatat la "scoala vietii ". Toate cele bune si la cat mai multe retete gustoase si apreciate de cei ce le citesc.

    • Fara foto

      Sandra Larisa , 06 noiembrie 2013

      Orez? cat orez ?? Cat piper ? cata sare ???? O reteta trebuie sa aiba si cantitati :) Sau cel putin eu asa am invatat la scoala :) ( profil de alimentatie ) Slabut...foarte slabut

    • Fara foto

      tatiana , 07 iunie 2013

      delicios, tineti-o to asa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Delicios!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      O bunatate,asa este orezul facut in cuptor este mai bun,acest lucru il stiu de la bunica mea,mereu imi spunea:'''le bagi la cuptor nu stai sa invarti in ele si au un gust si mai bun''''dar nu la foc puternic.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place foarte mult orezul ,pilaf,simplu,cu legume etc...este o bunatate.E si mai bun,daca este bagat si la cuptor...se topeste in gura! Felicitari!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Uh..uite ca eu nu stiam de masura asta ! Eu de obicei pun 1 cana de orez la 1 l de apa. Dar e mult mai usor si mai interesant asa...si bineinteles mai sigur ! Multumesc pentru idee !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Da Camelia asa sigur nu dai gres cu cantitate de orez pe care o pui. Iar daca trebuie orez fiert si se pune la fiert doar cu apa sau supa se calculeaza intotdeauna o masura de orez si trei de lichid. Se amesteca putin dupa ce se pune orezul si nu mai bagi lingura pana ce e fiert. Fara grija ca nu se prinde, se lasa pana scade apa si gata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Interesant cu diametrul si cu pumnul.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      bun bun..

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      f.bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

75 voturi

Ingrediente

  • -orez
  • -pulpe de pui
  • -1 ceapa
  • -2 morcovi
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -boia dulce
  • -vegeta
  • -frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

tatiana

delicios, tineti-o to asa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui a la Kiev