autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
1 cana orez, o lingura ulei de masline, 1 ceapa medie tocata ( facultativ ), o legatura patrunjel verde tocat marunt, 1 morcov mare ras, 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici, 3-4 catei de usturoi pisati, supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu la temperatura de fierbere .
Intr-o oala de marime medie , de preferat antiaderenta , punem sunca , uleiul , jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat , morcovul ras , usturoiul pisat si ceapa toacata , cateva linguri de zeama vegetala amestecand pana se inmoaie ingredientele apoi adaugam orezul , un polonic din zeama vegetala mentinuta la temperatura de fierbere , amestecam si lasam sa fiarba pana se evapora apa apoi adaugam din nou un polonic de zeama continuand astfel pana cand orezul este pe jumatate fiert apoi adaugam cealalata cantitate de patrunjel verde .Amestecam si continuam fierberea ca mai inainte pana cand orezul ajunge la consistenta dorita .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa se caleste in ulei de masline intr-un wok sau tigaie, apoi se adauga pe rand carnea, morcovul,

5 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

24 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Bun, dar cu colesterolul ce facem?

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • o lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata ( facultativ )
  • o legatura patrunjel verde tocat marunt
  • 1 morcov mare ras
  • 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

29 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

15 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Bun, dar cu colesterolul ce facem?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute cu afumatura