autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
1 cana orez, o lingura ulei de masline, 1 ceapa medie tocata ( facultativ ), o legatura patrunjel verde tocat marunt, 1 morcov mare ras, 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici, 3-4 catei de usturoi pisati, supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu la temperatura de fierbere .
Intr-o oala de marime medie , de preferat antiaderenta , punem sunca , uleiul , jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat , morcovul ras , usturoiul pisat si ceapa toacata , cateva linguri de zeama vegetala amestecand pana se inmoaie ingredientele apoi adaugam orezul , un polonic din zeama vegetala mentinuta la temperatura de fierbere , amestecam si lasam sa fiarba pana se evapora apa apoi adaugam din nou un polonic de zeama continuand astfel pana cand orezul este pe jumatate fiert apoi adaugam cealalata cantitate de patrunjel verde .Amestecam si continuam fierberea ca mai inainte pana cand orezul ajunge la consistenta dorita .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Bun, dar cu colesterolul ce facem?

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • o lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata ( facultativ )
  • o legatura patrunjel verde tocat marunt
  • 1 morcov mare ras
  • 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

28 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Bun, dar cu colesterolul ce facem?

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de praz cu masline