autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa

Autor: isabella (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: isabella (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
1 cana orez, o lingura ulei de masline, 1 ceapa medie tocata ( facultativ ), o legatura patrunjel verde tocat marunt, 1 morcov mare ras, 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici, 3-4 catei de usturoi pisati, supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara o supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale care se va mentine continuu la temperatura de fierbere .
Intr-o oala de marime medie , de preferat antiaderenta , punem sunca , uleiul , jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat , morcovul ras , usturoiul pisat si ceapa toacata , cateva linguri de zeama vegetala amestecand pana se inmoaie ingredientele apoi adaugam orezul , un polonic din zeama vegetala mentinuta la temperatura de fierbere , amestecam si lasam sa fiarba pana se evapora apa apoi adaugam din nou un polonic de zeama continuand astfel pana cand orezul este pe jumatate fiert apoi adaugam cealalata cantitate de patrunjel verde .Amestecam si continuam fierberea ca mai inainte pana cand orezul ajunge la consistenta dorita .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu slanina ( sunca ) de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Bun, dar cu colesterolul ce facem?

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • o lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie tocata ( facultativ )
  • o legatura patrunjel verde tocat marunt
  • 1 morcov mare ras
  • 8-10 feliute slanina de casa taiate bucatele mici
  • 3-4 catei de usturoi pisati
  • supa vegetala din legume la borcan sau din cuburi vegetale
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de isabella
Rosii in suc propriu

Rosii in suc propriu

Rosiile se spala , se oparesc in apa clocotita pentru circa 30 secunde . Se scot cu o spatula , se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Sirop de macese, ideal pentru imunitate

Macesele se fierb in apa circa 15 minute dupa care se scot cu o spatula si se zdrobesc foarte bine

33 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

21 voturi    1 comentariu
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Bun, dar cu colesterolul ce facem?

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu ciuperci