autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de praz

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
4 - 5 fire de praz, 2 cepe, 1 pahar orez, 2 pahare apă, 3 linguri ulei, 1 lingură bulion, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Într-o cratiţă se prăjeşte puţin capa în ulei, apoi se pune orezul spălat şi se lasă să se prăjească puţin. Se adaugă prazul tăiat, spălat şi opărit, sarea, piperul,bulionul şi apa. Se lasă să dea un clocot două, se acoperă cratiţa cu capac şi se dă la cuptor până este gata.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de praz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu praz de post

Pilaf cu praz de post

Ceapa,prazul,morcovul,telina se curata,se spala ,se taie dupa caz cubulete, rondele sau julien

26 voturi    24 comentarii
40 min
Retete de post
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Curatam cartofii de coaja si-i punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o tigaie, punem carnea tocata

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Cred ca e bun, nu am gatit niciodata, dar o sa incerc.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Bun acest pilaf de praz.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 - 5 fire de praz
  • 2 cepe
  • 1 pahar orez
  • 2 pahare apă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi cu smantana