Pilaf de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1-2 pui sau o gaina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel
  • 1/4 telina (200 g)
  • 1 ardei gras
  • 1 cana de orez (150 g)
  • sare, delikat, piper
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Puiul sau gaina se parlesc, se spala si se taie in bucati. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si cu legumele de supa. Puteti pune chiar mai multe legume la fiert - eu de obicei cand prepar pilaf de pui ca felul doi, servesc o parte din supa in care a fiert gaina sau puii ca felul intai, cu fidea si o parte din legume. Astfel pot prepara o masa completa intr-un timp mai scurt.

Se lasa supa sa fiarba pana cand a fiert carnea de pui (cam 20 minute), indepartand spuma formata. Pentru a obtine o supa mai clara, scoatem puiul si zarzavaturile cu lingura de supa si trecem supa printr-un tifon, care va retine toate impuritatile.

Se ia o cratita potrivita (pentru 1-2 pui o cratita de 3 l este suficienta) si se pune 1 cana de orez. Se adauga 3 - 4 cani din supa in care a fiert puiul (folosind aceeasi cana sau o cana de acelasi volum). Se pune si din zarzavatul care a fiert in supa de pui, apoi se baga cratita cu pilaf de pui la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min - 1h, pana cand orezul este fiert. Se presara patrunjel verde tocat peste pilaful de pui si se serveste, fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise