autor:

bubu_i

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de pui

Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
1-2 pui sau o gaina, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel, 1/4 telina (200 g), 1 ardei gras, 1 cana de orez (150 g), sare, delikat, piper, patrunjel verde tocat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Puiul sau gaina se parlesc, se spala si se taie in bucati. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si cu legumele de supa. Puteti pune chiar mai multe legume la fiert - eu de obicei cand prepar pilaf de pui ca felul doi, servesc o parte din supa in care a fiert gaina sau puii ca felul intai, cu fidea si o parte din legume. Astfel pot prepara o masa completa intr-un timp mai scurt.
Se lasa supa sa fiarba pana cand a fiert carnea de pui (cam 20 minute), indepartand spuma formata. Pentru a obtine o supa mai clara, scoatem puiul si zarzavaturile cu lingura de supa si trecem supa printr-un tifon, care va retine toate impuritatile.
Se ia o cratita potrivita (pentru 1-2 pui o cratita de 3 l este suficienta) si se pune 1 cana de orez. Se adauga 3 - 4 cani din supa in care a fiert puiul (folosind aceeasi cana sau o cana de acelasi volum). Se pune si din zarzavatul care a fiert in supa de pui, apoi se baga cratita cu pilaf de pui la cuptor. Se lasa aproximativ 45 min - 1h, pana cand orezul este fiert. Se presara patrunjel verde tocat peste pilaful de pui si se serveste, fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu carne de pui

Pilaf cu carne de pui

Se curata ceapa si morcovul,se toaca marunt,se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pulpe de pui

Pilaf de orez cu pulpe de pui

Se spala si se curata pulpele, se pun sa se prajeasca in putin ulei. Ceapa se curata si se taie

77 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1-2 pui sau o gaina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac sau 1 radacina patrunjel
  • 1/4 telina (200 g)
  • 1 ardei gras
  • 1 cana de orez (150 g)
  • sare
  • delikat
  • piper
  • patrunjel verde tocat

Raporteaza reteta

Retete
de bubu_i
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de varza