Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 pui mare, 1 1/2 pahare orez, 2 linguri unt topit, o ceapa, o lingurita unt proaspat, 1 litru apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Puiul se taie bucati, se pune intr-o oala mica, se toarna apa cit sa acopere carnea si cind da in clocot se adauga sare si ceapa. Carnea nu trebuie trecuta din fiert. Se alege apoi orezul, se spala se usuca intr-un servet si se rumeneste usor in unt intr-o cratita. Se stinge orezul cu 3 pahare de supa strecurata in care a fiert puiul, se adauga apoi carnea de pui, se acopera cu capac si se da la cuptor sa fiarba la foc mic 25-30 minute. Pilaful nu trebuie amestecat cu lingura. Inainte de a se servi la masa se pune deasupra o bucatica de unt proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de pui cu unt" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dumitru gudac (Bucatar sef):
pilaful a iesit super mai ales ca am folosit un orez vai mama lui.Sarut-mana. in plus am folosit mai multa zeama (aprox 1 1/2 masuri de orez cu 5 masuri de supa de pasare) 1/2 nucsoara rasa fin si am renuntat la vegeta. separat am pus ca garnitura dovlecel prajit si o legatura de patrunjel stropit cu un strop de usturoi si citeva pic de lamaie. pofta buna !