PILAF DE SCOICI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 scoici,
  • 1 ceapa,
  • 1 telina(radacina),
  • 1 frunza de dafin,
  • boabe de piper,
  • sare,
  • 300g.orez,
  • 100g.unt,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 lamaie,
  • verdeata;

Mod de preparare

1. Intr-un vas se pune la fiert telina curatata si taiata felii. Se adauga scoicile spalate bine, se acopera vasul si se fierb scoicile timp de 25 minute. Se ia vasul de pe foc si, dupa 8-10 minute, scoicile se deschid si se scoate carnea.

2. In unt se caleste ceapa tocata marunt. Apoi, se adauga carnea scoicilor si se inabusa impreuna 8 minute. Se pune orezul curatat, spalat si bine scurs peste scoici. Se mai tin la foc mic 5-6 minute, amestecand, apoi se sting cu zeama in care au fiert scoicile. Se adauga bulionul, sarea, piperul si frunza de dafin. Se amesteca totul pana da in clocot. Se lasa in cuptor pentru 20 de minute. La servire, se stropeste cu suc de lamaie si se presara verdeata tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise