PILAF DE SCOICI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 30 scoici,
  • 1 ceapa,
  • 1 telina(radacina),
  • 1 frunza de dafin,
  • boabe de piper,
  • sare,
  • 300g.orez,
  • 100g.unt,
  • 1 lingura bulion,
  • 1 lamaie,
  • verdeata;

Mod de preparare

1. Intr-un vas se pune la fiert telina curatata si taiata felii. Se adauga scoicile spalate bine, se acopera vasul si se fierb scoicile timp de 25 minute. Se ia vasul de pe foc si, dupa 8-10 minute, scoicile se deschid si se scoate carnea.

2. In unt se caleste ceapa tocata marunt. Apoi, se adauga carnea scoicilor si se inabusa impreuna 8 minute. Se pune orezul curatat, spalat si bine scurs peste scoici. Se mai tin la foc mic 5-6 minute, amestecand, apoi se sting cu zeama in care au fiert scoicile. Se adauga bulionul, sarea, piperul si frunza de dafin. Se amesteca totul pana da in clocot. Se lasa in cuptor pentru 20 de minute. La servire, se stropeste cu suc de lamaie si se presara verdeata tocata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise