autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
600 gr. creveti proaspeti sau congelati dar decorticati,, jumatate ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii,, 1 praz tocat marunt (doar partea alba),, 2-3 cepe verzi tocate marunt,, 2-3 catei de usturoi maruntiti,, 1 cana cu orez cu bobul lung ,, 1 cana de vin alb sec ,, 3 cani (aceleasi ca la orez) cu zeama de pui/peste/legume sau daca nu aveti cu apa (dar puneti si un cubulet de concentrat),, sare şi piper negru proaspat macinat dupa gust,, 1 legatura patrunjel si una de marar tocate fin,, 250 gr. Fetta maruntita,, 2 linguri de Kefalo Graviers sau Parmezan (sau orice branza tare ) ras,

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adanca, sotati prazul,ceapa si usturoiul pentru 2-3 minute, adaugati orezul si caliti, amestecand continuu, pana cand boabe de orez sunt acoperite cu ulei (aproximativ 3 minute). Se toarna vinul si se reduce focul la mic. Fierbeti la foc mic neacoperit pentru 20-25 de minute (puneti si o sita pe foc ca sa mai domoleasaca focul si sa nu arda orezul care se lipeste foarte usor), adaugand si restul de lichid cu randul cu cate o cana de supa sau apa calda in care s-a topit un cubulet de concentrat si amestecand pana cand este absorbit (atentie sa nu ramaneti prea mult timp fara lichid deoare riscati sa lipiti orezul). Se condimenteaza cu sare si piper cu cinci minute inainte de final cand adaugam si ultima cana de lichid , acum se poate rasturna si amesteca si crevetele, precum si patrunjelul, busuiocul si mararul. La sfarsit cand este facut puteti pune si amesteca cu grija si Fetta. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute inainte de servire. Deasupra puteti pune Graviera sau alege varianta cu iaurt in farfurie sau amandoua, toate variantele fiind la fel de gustoase dar mai putin calorica cea cu iaurt. Puteti acompania si cu un vinisor alb sec de masa.

In loc de Fetta si Graviera, atunci cand Risotto este gata, in fiecare farfurie se adauga 1 lingura cu virf de iaurt grecesc si se amesteca (se pot pune si toate ca este si mai bun).



Kali Orexi! Pofta Buna!



Mai multe retete delicioase pe blogul Papagheorghiu.blogspot.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf grecesc cu creveti si ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
DORADA LA CUPTOR CU LEGUME

DORADA LA CUPTOR CU LEGUME

Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele.Intr-o tava de aragaz se

8 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent cu somon fumée in sos de homar cu coniac si salata de fenicul cu portocale

Vol- au- vent pentru elvetieni si belgieni, « bouchée à la reine » pentru francezi, este un aluat

5 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. creveti proaspeti sau congelati dar decorticati,
  • jumatate ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii,
  • 1 praz tocat marunt (doar partea alba),
  • 2-3 cepe verzi tocate marunt,
  • 2-3 catei de usturoi maruntiti,
  • 1 cana cu orez cu bobul lung ,
  • 1 cana de vin alb sec ,
  • 3 cani (aceleasi ca la orez) cu zeama de pui/peste/legume sau daca nu aveti cu apa (dar puneti si un cubulet de concentrat),
  • sare şi piper negru proaspat macinat dupa gust,
  • 1 legatura patrunjel si una de marar tocate fin,
  • 250 gr. Fetta maruntita,
  • 2 linguri de Kefalo Graviers sau Parmezan (sau orice branza tare ) ras

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pastrav la cuptor cu sos de lamaie si orez cu legume