autor:

autor

» » Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
600 gr. creveti proaspeti sau congelati dar decorticati,, jumatate ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii,, 1 praz tocat marunt (doar partea alba),, 2-3 cepe verzi tocate marunt,, 2-3 catei de usturoi maruntiti,, 1 cana cu orez cu bobul lung ,, 1 cana de vin alb sec ,, 3 cani (aceleasi ca la orez) cu zeama de pui/peste/legume sau daca nu aveti cu apa (dar puneti si un cubulet de concentrat),, sare şi piper negru proaspat macinat dupa gust,, 1 legatura patrunjel si una de marar tocate fin,, 250 gr. Fetta maruntita,, 2 linguri de Kefalo Graviers sau Parmezan (sau orice branza tare ) ras,

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si adanca, sotati prazul,ceapa si usturoiul pentru 2-3 minute, adaugati orezul si caliti, amestecand continuu, pana cand boabe de orez sunt acoperite cu ulei (aproximativ 3 minute). Se toarna vinul si se reduce focul la mic. Fierbeti la foc mic neacoperit pentru 20-25 de minute (puneti si o sita pe foc ca sa mai domoleasaca focul si sa nu arda orezul care se lipeste foarte usor), adaugand si restul de lichid cu randul cu cate o cana de supa sau apa calda in care s-a topit un cubulet de concentrat si amestecand pana cand este absorbit (atentie sa nu ramaneti prea mult timp fara lichid deoare riscati sa lipiti orezul). Se condimenteaza cu sare si piper cu cinci minute inainte de final cand adaugam si ultima cana de lichid , acum se poate rasturna si amesteca si crevetele, precum si patrunjelul, busuiocul si mararul. La sfarsit cand este facut puteti pune si amesteca cu grija si Fetta. Se acopera si se lasa sa stea 5 minute inainte de servire. Deasupra puteti pune Graviera sau alege varianta cu iaurt in farfurie sau amandoua, toate variantele fiind la fel de gustoase dar mai putin calorica cea cu iaurt. Puteti acompania si cu un vinisor alb sec de masa.

In loc de Fetta si Graviera, atunci cand Risotto este gata, in fiecare farfurie se adauga 1 lingura cu virf de iaurt grecesc si se amesteca (se pot pune si toate ca este si mai bun).



Kali Orexi! Pofta Buna!



Mai multe retete delicioase pe blogul Papagheorghiu.blogspot.com.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf grecesc cu creveti si ierburi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crap la cuptor pe pat de cartofi

Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi. Chiar daca

19 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturion in crusta de pesmet cu malai

Sturionul se curata, se spala, se lasa la scurs si apoi se portioneaza in felii. Se presara cu sare,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. creveti proaspeti sau congelati dar decorticati,
  • jumatate ceasca ulei de masline extravirgin cu mirodenii,
  • 1 praz tocat marunt (doar partea alba),
  • 2-3 cepe verzi tocate marunt,
  • 2-3 catei de usturoi maruntiti,
  • 1 cana cu orez cu bobul lung ,
  • 1 cana de vin alb sec ,
  • 3 cani (aceleasi ca la orez) cu zeama de pui/peste/legume sau daca nu aveti cu apa (dar puneti si un cubulet de concentrat),
  • sare şi piper negru proaspat macinat dupa gust,
  • 1 legatura patrunjel si una de marar tocate fin,
  • 250 gr. Fetta maruntita,
  • 2 linguri de Kefalo Graviers sau Parmezan (sau orice branza tare ) ras

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

108 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste la gratar cu cartofi natur