autor:

vera

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf primavara

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
ingrediente pt 6 persoane:, -supa vegetala-700ml, -orez-350g, -mazare-200g, -bacon-80g, -unt-30g, -6cepe verzi, -1 ceapa, -foaie de dafin,arome(patrunjel,maghiran,),ulei,sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un contenitor incalziti 3 linguri de ulei, uniti cepa taiata in doua, 2 foi de dafin si orezul, caliti bine la foc mare si adaugati supa calda, amestecati si adugati sare si piper dupa gust. Acoperiti contenitorul si-l introduceti in cuptorul incalzit la 200° pt 15-17'. Intre timp fierbeti mazarea pt 6-8 min si taiati baconul in cubulete mici. Taiati ceapa verde doar partea alba si uniti cu mazarea fiarta si cu baconul si le caliti pe toate in untul topit timp de 5 min, adugati putina sare amestecul de arome taiate ft fine, caliti 3-4 min. Raciti orezul copt pe o farfurie mai mare, scoateti ceapa si foile de dafin. In momentul servirii incalziti ametecul de verdure si bacon, adaugati orezul, condimentati cu 3 linguri de ulei, amestecind in mod delicat si servit!!!! Pofta buna!!!!! Acompaniati cu un vin alb sec :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu pui

Tocanita cu pui

Se spala bine puiul,se condimenteaza dupa gust,cartofii se curata,se taie pe lung.Toate ingredientele

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cremos cu parmezan

Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Michael,toate retetele mele sunt originale,testate de mine,in bucataria mea personala,nu sunt furate,traduse,sau copiate,iar daca tu vorbesti atat de bine limba italiana,poti intelege unele expresii sau greseli,pe care eu le pot face,nu stiu cum de esti asa pornit impotriva mea !!!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Sunt folosite cuvinte si expresii italienesti, mai putin obisnuite, chiar inexistente in limba romana: contenitor in loc de recipient sau cratita, uniti inloc de adaugati, verdure in loc de verdeturi etc. Toate acestea ma fac sa cred ca autoarea locuieste in Italia sau a tradus retetele din limba italiana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Mai nimerit cu acest preparat,imi place pilaful orezul la nebunie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • ingrediente pt 6 persoane:
  • -supa vegetala-700ml
  • -orez-350g
  • -mazare-200g
  • -bacon-80g
  • -unt-30g
  • -6cepe verzi
  • -1 ceapa
  • -foaie de dafin,arome(patrunjel,maghiran,),ulei,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Tocanita cu piept de porc