Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
Intr-o tava de 25 X 35 cm punem hartie de copt pe care o ungem cu unt.Daca tava va fi mai mica , prajitura va fi mai inalta.
Untul ramas din cele 50 g il taiem bucatele mici.
Presaram zaharul brun in tava unsa si asezam feliile de ananas scurs de sirop, peste zahar.
Separat cernem faina impreuna cu praful de copt.Adaugam esenta de rom.
Untul il mixam bine cu zaharul.
Adaugam ouale pe rand mixand intre ele.
Treptat adaugam faina si laptele batut, amestecam bine pina obtinem un aluat moale pe care il turnam in tava peste ananas.
Dam tava la copt pina prajitura se face aramie deasupra, cam 30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru mai multa siguranta.
Scoatem tava cand prajitura este coapte , o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o rasturnam pe o farfurie cu ananasul in sus .
Scoatem cu grija hartia si lasam prajitura sa se raceasca, abia apoi o portionam.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii