Piparaica

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Piparaica

Ingrediente

  • capatana de usturoi,
  • ulei,
  • smantana,
  • faina Gold Maya,
  • iaurt dulce
  • Pentru servire
  • miez de paine,
  • slanina prajita sau carnat prajit (optional)

Mod de preparare

O capatana de usturoi se piseaza marunt in rasnita Heinner, se pune in ulei usor incins, se trage la marginea plitei, se amesteca repede si se stinge cu putina smantana.

Se pune din nou pe foc, iar cand smantana fierbe se toarna un amestec din 4 linguri de faina Gold Maya si apa sau iaurt mai dulce.

Se pune pe foc toata compozitia si se amesteca mereu pana devine o pasta alifioasa.

Secretul Bucatarului:

Amestecul din cele 4 linguri de faina Gold Maya si iaurt care se adauga in cursul fierberii, in smantana, trebuie sa fie lichid, sa curga si trebuie amestecat bine ca sa nu aiba cocoloase.

Mod de servire

Se serveste la ora 10 cu miez de paine, bucatele de slanina prajita sau carnat prajit.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.

Reteta veche din Crisana “Piparaica” (Oaspica) este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura