autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Pirjoale moldovenesti cu untura

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg carne, 3 cepe, 2 oua, 2 felii piine alba, 1 lingura untura, patrunjel si marar tocat, sare, piper, untura pentru prajit, pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe tocate marunt, inabusite cu o lingura de untura. Tocatura se pune intr-un castron, se adauga ouale, sare, piper si verdeata tocata. Se amesteca totul foarte bine. Se ia cu o lingura din tocatura o cantitate potrivita si se da cu mina forma dorita (rotunda sau lunguiata), se trece prin pesmet si se prajeste pe ambele parti in untura incinsa. Pirjoalele se fac din carne de vaca, de porc, de berbec, din piept de pasare sau din carne amestecata, de vaca si porc. Verdeata se poate inlocui cu usturoi pisat
Se servesc fierbinti, cu pireu de cartofi, cu sote de legume, cu salata sau muraturi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pirjoale moldovenesti cu untura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciuperci cu bacon la tigaie

Ciuperci cu bacon la tigaie

Pentru o gustare rapidã sau un fel principal sau chiar garniturã... * Baconul se pune la prãjit

8 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Mititei gustosi

Mititei gustosi

Gustul al mititeilor este dat de seul si carnea de oaie in amestec cu cea de porc sau vita. Dupa

23 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • ½ kg carne
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 2 felii piine alba
  • 1 lingura untura
  • patrunjel si marar tocat
  • sare
  • piper
  • untura pentru prajit
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi taranesti la cuptor - reteta casei