autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Piscoturi cu zahar

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
3oua intregi, 3 galbenuse, 6 linguri zahar, 6linguri ulei, 12linguri faina-14 linguri faina, 1lingurita praf de copt, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Intii incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol frecam oaule cu zaharul pina devine o spuma mai deschisa se adauga uleiul,si treptat adaugam faina sa nu faca cocoloase -se poate folosi mixerul este mai usor se adauga vanilia praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici prea apos.
Se pune un pergament se unge cu putin ulei dupa care cu 2 lingurite se ia din cantitatea de aluat si se pun gramajoare pe tava la distanta intre ele pentru ca cresc.Se presoara cu zahar pe deasupra si se dau la copt ptr 15-20 de minute pina devin aurii si sint coapte.Sint foarte gustoase si se mentin citeva zile.
Mama mea lua din aluat pe mina care era unsa cu ulei si le dadea diferite forme dupa care le muia in farfuria cu zahar.Eu insa prefer sa le fac cu 2 lingurite chiar daca au aceiasi forma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piscoturi cu zahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert

Desert"Curcubeu" de jeleu

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos. Se prepara primul jeleu astfel: intr-un

12 voturi    10 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Must

Must

Strugurii se spala si se lasa sa se scurga bine. Se aleg boabele de pe fiecare ciorchine si se pun

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Super reteta...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    La aceste piscoturi se poate adauga picaturi de ciocolata alba sau bucatele de nuci. Eu le-am pregatit ultima oara cu diferite gusturi si iese minunat.Am publicat aceasta reteta si in blogul meu -in bucatarie cu Marilyn si am afisat fotografii-aici nu reusesc sa le atasez la reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 3oua intregi
  • 3 galbenuse
  • 6 linguri zahar
  • 6linguri ulei
  • 12linguri faina-14 linguri faina
  • 1lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super reteta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura desteapta