Intii incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intr-un bol frecam oaule cu zaharul pina devine o spuma mai deschisa se adauga uleiul,si treptat adaugam faina sa nu faca cocoloase -se poate folosi mixerul este mai usor se adauga vanilia praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici prea apos.
Se pune un pergament se unge cu putin ulei dupa care cu 2 lingurite se ia din cantitatea de aluat si se pun gramajoare pe tava la distanta intre ele pentru ca cresc.Se presoara cu zahar pe deasupra si se dau la copt ptr 15-20 de minute pina devin aurii si sint coapte.Sint foarte gustoase si se mentin citeva zile.
Mama mea lua din aluat pe mina care era unsa cu ulei si le dadea diferite forme dupa care le muia in farfuria cu zahar.Eu insa prefer sa le fac cu 2 lingurite chiar daca au aceiasi forma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii