Piscoturi cu zahar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piscoturi cu zahar

Ingrediente

  • 3oua intregi
  • 3 galbenuse
  • 6 linguri zahar
  • 6linguri ulei
  • 12linguri faina-14 linguri faina
  • 1lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Intii incalzim cuptorul la 180 de grade.

Intr-un bol frecam oaule cu zaharul pina devine o spuma mai deschisa se adauga uleiul,si treptat adaugam faina sa nu faca cocoloase -se poate folosi mixerul este mai usor se adauga vanilia praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici prea apos.

Se pune un pergament se unge cu putin ulei dupa care cu 2 lingurite se ia din cantitatea de aluat si se pun gramajoare pe tava la distanta intre ele pentru ca cresc.Se presoara cu zahar pe deasupra si se dau la copt ptr 15-20 de minute pina devin aurii si sint coapte.Sint foarte gustoase si se mentin citeva zile.

Mama mea lua din aluat pe mina care era unsa cu ulei si le dadea diferite forme dupa care le muia in farfuria cu zahar.Eu insa prefer sa le fac cu 2 lingurite chiar daca au aceiasi forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise