autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pistil de gutui

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
1 kg gutui, 400 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pistilul se mai numeste si chitonag. Fructele, taiate marunt sau date pe razatoare, se fierb cu zahar, pana se obtine o pasta groasa. Pasta va fi strecurata, dupa care urmeaza uscarea ei: pe un fund de lemn umezit, ca sa nu se lipeasca, se intinde pasta intr-un strat subtire de un centimetru grosime. Se usuca cateva zile, dupa care se taie in bucati si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pistil de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Varza murata la butoi

Varza murata la butoi

Este bine sa alegeti verze mai albe, turtite si nu prea grele. Indesati bine verzele in butoi, apoi

151 voturi    27 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Zacusca de gogosari/ardei kapia

Zacusca de gogosari/ardei kapia

Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna

16 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 400 g zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de afine