autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Pistil de gutui

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
1 kg gutui, 400 g zahar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Pistilul se mai numeste si chitonag. Fructele, taiate marunt sau date pe razatoare, se fierb cu zahar, pana se obtine o pasta groasa. Pasta va fi strecurata, dupa care urmeaza uscarea ei: pe un fund de lemn umezit, ca sa nu se lipeasca, se intinde pasta intr-un strat subtire de un centimetru grosime. Se usuca cateva zile, dupa care se taie in bucati si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pistil de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
dulceata de visine

dulceata de visine

Se selecteaza visine sanatoase si coapte, carora li se scot samburii. Apoi, se adauga zaharul si

10 voturi    11 comentarii
2h
Conserve si muraturi
GEM DE PRUNE

GEM DE PRUNE

Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert

6 voturi    6 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 400 g zahar.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ulei aromat