autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2017

Ingrediente
1kg de faina ptr paine/contine mai mult gluten, 2linguri drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata, 1/2pahar ulei de masline, 2linguri zahar, 1lingurita sare, 21/2pahare de apa calduta, , ptr umplutura, 600 gr branza galbena rasa, rosii taiate rondele subtiri, ceapa taiata rondele subtiri, masline taiate felioare, 200gr de salam de sibiu taiat foarte subtire, sos de pita, 400gr de rosii taiate foarte marunt, 1lingura de ulei de masline, 2catei de usturoi zdrobiti, putin oregano uscat, putin busuioc uscat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim alautul
Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat apa si las pana se formeaza aluatul adaug sarea si las 10 minute ca mixerul sa lucreze sa framante aluatul dupa care il ung cu putin ulei si las acoperit cu un prosop ca sa-si dubleze volumul-din acest aluat se fac 4 pite mari/
Cat aluatul creste facem sosul-intr-o craticioara pun lingura de ulei si pun usturoiul cat putin sa se prajeasca sa nu fie amar adaug rosiile si mirodeniile deasemeni sare si zahar putin si las sa fiarba pe foc mic pana ce sosul se concetreaza mai adaug si o lingura de bulion sa fie mai compact si las sa se raceasca.
Deasemeni tai legumele si maslinele si branza o rad foarte marunt.
Cand aluatul a crescut il framant putin si il tai in 4 portii-fiecare va fi o foaie de pita.
Eu am tavi care sant speciale ptr pita sant ca o sita mare rotunda-pun o foaie de copt pe sita si intind aluatul cu sucitorul pana acopera tavaua si aluatul este foarte subtire.
Pregatesc cele 4 foi dupa care incep sa le ornez-pun sosul 2linguri pline la fiecare foaie si imprastii bine dupa care presar branza ,rosii ceapa,masline si deasupra salamul.
Cuptorul incins inainte la 200 de grade in starea de turbo -pun o tava de cuptor cu fundul deasupra si pe ea pun sita cu pita -la 15-20 de minute pita este gata-coapta si apetisanta.
Aluatul de pita este foarte usor ptr pita si pita iese foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pita deosebita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine/contine mai mult gluten
  • 2linguri drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata
  • 1/2pahar ulei de masline
  • 2linguri zahar
  • 1lingurita sare
  • 21/2pahare de apa calduta
  • ptr umplutura
  • 600 gr branza galbena rasa
  • rosii taiate rondele subtiri
  • ceapa taiata rondele subtiri
  • masline taiate felioare
  • 200gr de salam de sibiu taiat foarte subtire
  • sos de pita
  • 400gr de rosii taiate foarte marunt
  • 1lingura de ulei de masline
  • 2catei de usturoi zdrobiti
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte (ca la nord)