Piure de cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piure de cartofi

Ingrediente

  • 7-8 cartofi potriviti
  • 40 gr unt
  • 1 pahar cu lapte
  • sare

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se spala.Se pregateste o oala cu apa si sare .Adaugam cartofii taiati in cuburi,cand apa incepe sa fiarba.Se lasa cca 20-30 minute.Se scurge de apa (se pastreaza un pahar cu apa in care au fiert cartofii,in cazul in care mai este nevoie),se adauga untul si incepem sa pisam cartofii bine.Se adauga la sfarsit laptele si se amesteca din nou.Se mai sareaza ,daca este necesar.Se serveste ca garnitura pt friptura,peste,parjolute etc.Se mai poate orna cu patrunjel verde.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise