autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de cartofi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
7-8 cartofi potriviti, 40 gr unt, 1 pahar cu lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se spala.Se pregateste o oala cu apa si sare .Adaugam cartofii taiati in cuburi,cand apa incepe sa fiarba.Se lasa cca 20-30 minute.Se scurge de apa (se pastreaza un pahar cu apa in care au fiert cartofii,in cazul in care mai este nevoie),se adauga untul si incepem sa pisam cartofii bine.Se adauga la sfarsit laptele si se amesteca din nou.Se mai sareaza ,daca este necesar.Se serveste ca garnitura pt friptura,peste,parjolute etc.Se mai poate orna cu patrunjel verde.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Inima in sos vanatoresc si cartofi piure

Inima in sos vanatoresc si cartofi piure

Taiati inimile in doua si spalati bine toate cheagurile de sange. Indepartati cu un cutit bine ascutit

20 voturi    5 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci prajite si piure de cartofi

Ciuperci prajite si piure de cartofi

Cartofii ii faci piure. Ciupercile le prajesti in ulei incins. Servesti impreuna cu sos de usturoi.

1 vot    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    O mancare foarte usoara de preparat si foarte gustoasa.Eu in loc de unt pun ulei ca asa ne place mai mult.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Bine mai arata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte, foarte bun! rapid, sanatoas, langa alte preparate.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Eu mai adaug cateodata brocolli pisat in el.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Garnitura buna pt anumite preparate, des folosita si apreciata! Asa fac si au pireul, uneori mai adaug putin zahar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

101 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vit?, t?iat? cubule?e mari, la fiert in oala minune pt 2 ore f?r? sare. C?t fierbe carnea, intr-o oala punem uleiul,

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi boieresti