De ce pun aceasta reteta e pentru ca am vazut multe feluri de a face piure dar nimeni a zis secretele unui bun piure. Eu va zic cum se face la mine si aici e mina sotului. Deci cartofii curatati si dati prin apa rece si taiati in doua sau patru in functie de marime,asta e unul dintre secrete,nu taiati cartofii maruntel gindinduva ca se fierb mai repede,da poate ca da,dar in schimb o sa fie foarte apos piureul si nu pufos cum trebuie sa fie.Apaa se pune doua degete mai sus de cartofi si sa fiarba la foc tare pina da in clocot dupa aia la foc potrivit,dar nu incet pentru ca o sa fie iar apa in cartofi si nu vrem.Cind sunt gata cca.20 de minute se scurg bine de apa si se agita un pic oala sa se sfarime intre ei,adaugam laptele,margarina si nuca muskata si acoperim un minut sa se inabuse aromele.
Incepem sa pisam bine si cind cartofii sunt bine amestecati cu ingredientele adaugam galbenusul de ou si daca mai este nevoie un pic de lapte(in functie de gustul fiecaruia,mai fin sau mai tare)si piper negru.
Sper sa va placa si in curind am sa pun si reteta la "crochete de piure de cartofi". Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii