Cu ceva timp in urma am vazut la tv.o reteta de piure pregatita de Jamie Oliver,preluata si de el din bucataria Irlandeza,putin mai altfel decat cel clasic,si am zis sa incerc si eu.A avut dreptate,este tare bun si merita incercat.
Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se tin pe foc cam 30 minute, se incearca apoi cu o furculita, daca aceasta intra usor, cartofii sunt fierti.
Cartofii se scurg bine si se sfarama cu pasatorul,sau cu o furculita,impreuna cu 1 lingura de unt. Daca se foloseste mixerul piureul devine cleios,nu mai are aceias cosistenta.Separat intr-o craticioara se pune laptele la incalzit impreuna cu 1 lingura de unt,dar sa aveti grija sa nu fiarba,cand s-a topit tot untul se adauga mai intai partea alba de la ceapa,ea fiind putin mai tare are novoie da fie pusa prima pe foc.Se lasa 1 minut pe foc apoi se adauga si frunzele verzi ale cepei.Se mai tin pe foc 1 minut apoi se ia laptele de pe foc si se toarna peste cartofi.Se omogenizeaza bine,apoi se pot servi langa o friptura,snitel sau orice va place.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii