autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Retete vegetariene

Piure de cartofi cu usturoi - este o garnitura

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2009

Ingrediente
2 capatini usturoi, 1 lingura ulei de masline, 2 kg cartofi fainosi curatati si taiati in sferturi, 8 linguri unt 1 1/2 ceasca smintina gfiasa, sare, preferinta din cel alb)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Usturoiul se unge cu ulei, se inveleste in folie de aluminiu si se da la cuptor 45 min dupa care se curata de coaja.

Se fierb cartofii in apa rece cu sare,se scurg de apa se se paseaza.

Se amesteca piureul obtinut cu unt si smintana amestecind bine.

Se adauga usturoiul pasat,amestecind. sarea si piperul.

Se serveste intr-un vas adinc ca garnitura la fripturi.

Se poate presara deasupra patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu usturoi - este o garnitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Snitele de soia cu piure de cartofi albi si mov

Intr-o oala cu apa, se pune usturoiul pisat, sare, piper, cimbru si snitelele de soia; se lasa la

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Mancare de morcovi sote

Mancare de morcovi sote

Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 capatini usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 kg cartofi fainosi curatati si taiati in sferturi
  • 8 linguri unt 1 1/2 ceasca smintina gfiasa
  • sare, preferinta din cel alb)

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Soté de spanac cu usturoi