Cele mai creative moduri de a gati fasole boabe. Idei si retete pentru toate gusturile

Fasolea boabe este un ingredient versatil, ieftin si sanatos, dar multe persoane o asociaza doar cu mancaruri traditionale, precum iahnia. Daca vrei sa iti reinventezi meniul, iata cateva moduri creative si delicioase de a gati fasole boabe, care iti vor surprinde papilele gustative!

Cele mai creative moduri de a gati fasole boabe. Idei si retete pentru toate gusturile

1. Burgeri sau chiftelute din fasole
Fasolea neagra sau cea rosie poate fi baza unui burger delicios si sanatos.

Cum se prepara: paseaza fasolea fiarta, adauga condimente (chimen, boia afumata), pesmet sau faina si formeaza burgerii. Prajeste-i sau gateste-i la cuptor.
Pont: serveste burgerul cu avocado, ceapa caramelizata si o salata crocanta.

O reteta delicioasa de chiftelute gasesti aici (click).

2. Hummus din fasole alba
Cine spune ca hummusul trebuie sa fie doar din naut? Fasolea alba are o textura cremoasa perfecta!

Ingrediente: fasole alba fiarta, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, tahini si sare.
Cum se prepara: amesteca toate ingredientele intr-un blender pana obtii o pasta fina.
Sugestie: adauga ierburi proaspete, cum ar fi rozmarin sau patrunjel, pentru un plus de aroma.

3. Brownies cu fasole neagra
Da, ai citit bine! Fasolea neagra poate inlocui faina intr-un desert delicios.

Cum se prepara: paseaza fasolea fiarta impreuna cu cacao, sirop de artar, oua (sau inlocuitor vegan), putin ulei de cocos si praf de copt. Coace-le la cuptor si bucura-te de un desert bogat in proteine.
Pont: Nimeni nu va ghici ca sunt facute din fasole!

4. Supa-crema din fasole si legume prajite
Transforma fasolea intr-o supa fina si hranitoare.

Cum se prepara: Prajeste la cuptor legume precum morcovi, ceapa, ardei si usturoi, apoi mixeaza-le cu fasole fiarta, apa sau supa de legume. Adauga condimente dupa gust.
Extra: Serveste cu crutoane aromatizate sau seminte prajite.

5. Fasole prajita crocanta pentru gustari
Transforma fasolea intr-o gustare sanatoasa si crocanta.

Cum se prepara: scurge fasolea fiarta, usuc-o bine, condimenteaz-o (boia, sare, piper) si coace-o in cuptor pana devine crocanta.
Sugestie: Ideala ca alternativa sanatoasa la chipsuri!

6. Paste cremoase cu sos de fasole alba
Fasolea alba poate inlocui smantana sau branza intr-un sos pentru paste.

Cum se prepara: paseaza fasolea cu putin usturoi, suc de lamaie, ulei de masline si apa de la paste. Adauga amestecul peste paste fierbinti si presara patrunjel sau parmezan.
Pont: este o varianta vegana si sanatoasa a pastelor Alfredo.

7. Tacos cu fasole boabe si legume proaspete
Fasolea boabe este baza perfecta pentru un taco vegan sau vegetarian.

Cum se prepara: soteaza fasolea cu ceapa, usturoi si condimente mexicane (chimen, boia, oregano), apoi serveste-o in lipii de porumb, impreuna cu legume proaspete, avocado si sos salsa.
Extra: adauga putina branza sau iaurt pentru un plus de savoare.

8. Salata calda de fasole cu legume si ierburi
Transforma fasolea intr-o salata consistenta si colorata.

Ingrediente: Fasole fiarta, rosii cherry, castraveti, ceapa rosie, masline si patrunjel.
Cum se prepara: soteaza fasolea in ulei de masline cu usturoi si amestec-o cu legumele crude si un dressing de lamaie si mustar.

O alta reteta de fasole boabe gasesti aici.

9. Paine de casa cu fasole boabe
Fasolea poate fi adaugata in aluatul pentru paine pentru a-i da o textura moale si umeda.

Cum se prepara: Paseaza fasolea fiarta si incorporeaz-o in aluatul obisnuit de paine, impreuna cu ierburi aromate.
10. Fasole in stil asiatic cu sos de soia si ghimbir
Da-i fasolei un twist asiatic cu arome exotice.

Cum se prepara: Gateste fasolea cu sos de soia, ghimbir ras, usturoi si putin zahar brun. Serveste-o cu orez si legume sotate.

11. Icre de fasole boabe
"Icrele de fasole boabe" sunt o alternativa vegana surprinzator de gustoasa, inspirata din salata clasica de icre. Preparatul este cremos, satios si perfect pentru a fi servit pe paine prajita sau ca aperitiv la o masa festiva.

Reteta de icre de fasole o gasiti aici.

In concluzie
Fasolea boabe poate fi transformata in preparate surprinzatoare, de la feluri principale la deserturi. Incearca una dintre aceste idei si vei descoperi cat de versatil este acest ingredient simplu!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise