autor:

valentina ionita

» » , Budinci, Dulciuri diverse

PIURE DE MERE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
Pentru piureul de mere ,acest rasfat pentru toate varstele,avem nevoie de : mere,zahar sau miere de albine,, scortisoara si nucsoara dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja,se dau pe razatoare si se pun la fiert in putina apa.Se fierb pana se obtine consistenta dorita pentru piureul nostru.Se poate servi indulcit dupa gust cu miere de albine sau zahar,se adauga scortisoara si nucsoara macinata dupa gust sau neindulcit.Piureul neindulcit poate fi folosit garnitura la preparate din carne de pasare,rata,gasca,vita.
Poate fi pastrat cateva luni in borcanele mici ,cu adaos de conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIURE DE MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tarte cu fructe

tarte cu fructe

aluatul de tarte se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul

11 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru piureul de mere ,acest rasfat pentru toate varstele,avem nevoie de : mere,zahar sau miere de albine,
  • scortisoara si nucsoara dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonacii mamei