autor:

valentina ionita

» » , Budinci, Dulciuri diverse

PIURE DE MERE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iunie 2009

Ingrediente
Pentru piureul de mere ,acest rasfat pentru toate varstele,avem nevoie de : mere,zahar sau miere de albine,, scortisoara si nucsoara dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Merele se spala,se curata de coaja,se dau pe razatoare si se pun la fiert in putina apa.Se fierb pana se obtine consistenta dorita pentru piureul nostru.Se poate servi indulcit dupa gust cu miere de albine sau zahar,se adauga scortisoara si nucsoara macinata dupa gust sau neindulcit.Piureul neindulcit poate fi folosit garnitura la preparate din carne de pasare,rata,gasca,vita.
Poate fi pastrat cateva luni in borcanele mici ,cu adaos de conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIURE DE MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca

33 voturi    15 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine

Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul. Pe la jumatatea cantitatii

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru piureul de mere ,acest rasfat pentru toate varstele,avem nevoie de : mere,zahar sau miere de albine,
  • scortisoara si nucsoara dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Ecler Sidy