autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de spanac

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
- 1,5 kg spanac (crud), - 4-5 linguri ulei de masline, - 60-70 g faina, - 10 catei de usturoi, - 200-250 ml smintina sau iaurt, - 500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul, - otet si sare dupa gust, , Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Spanacul curatat si spalat, se fierbe cca 5 minute. Apoi se strecoara, dar apa in care a fiert, nu se arunca.

Spanacul fiert se da prin masina de carne (se face piure). Mie nu-mi place sa fie pasta, asa ca folosesc masina de carne manuala, nu electrica.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline (se poate pune unt); cand e fierbinte, se pune faina; se amesteca bine si cind e foarte fierbinte, se pune usturoiul zdrobit.

Se lasa pe foc, pana ce totul se prajeste putin; faina trebuie sa-si schimbe f. putin culoarea. Se pune apoi spanacul (piure) si apa (500-600ml) in care a fiert spanacul; se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 15 minute, amestecind,des, sa nu se lipeasca. Se acopera pe jumatate.

Dupa 15 minute, smantina se amesteca cu f. putina apa rece si se adauga la spanac, amestecind tot timpul.

Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc; se potriveste de sare si otet.

Se serveste fierbinte cu ochiuri de oua, chiftele, aripi (de pui) prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de clatite cu piure de spanac

Budinca de clatite cu piure de spanac

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece,

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit pireul de spanac dupa reteta Cameliei; am pus iaurt natural, deoarece imi place sa fie mai acrisor. L-am pregatit cu oua ochiuri.A iesit delicios.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Delicios.Si mie imim place cu iaurt, e mai acrisor. Eu l-am facut cu ochiuri.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Iarna si eu fac spanac la punga sau la cutie de carton.Iese ca un piureu si cu cate un ochi,un deliciu.Bravo Camelia,ai votul meu.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      eu in loc de smantana il sting cu lapte

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Imi place foarte foarte mult spanacul.Asa il prepar si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 kg spanac (crud)
  • - 4-5 linguri ulei de masline
  • - 60-70 g faina
  • - 10 catei de usturoi
  • - 200-250 ml smintina sau iaurt
  • - 500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul
  • - otet si sare dupa gust
  • Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Curcan la cuptor