autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de spanac

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2010

Ingrediente
-1,5 kg spanac(crud), -4-5 linguri ulei de masline, -60-70 g faina, -1o catei de usturoi, -200-250 ml smintina sau iaurt, -500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul, -otet si sare dupa gust, , Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Spanacul curatit si spalat,se fierbe cca 5 minute.Apoi se strecoara,dar apa in care a fiert nu se arunca.

Spanacul,fiert,se da prin masina de carne(se face piure).Mie nu-mi place sa fie pasta,asa ca folosesc masina de carne manuala,nu electrica.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline(se poate pune unt);cind e fierbinte,se pune faina;se mesteca bine si cind e f.fierbinte se pune usturoiul zdrobit.

Se lasa pe foc,pina ce totul se prajeste putin;faina trebuie sa-si schimbe f. putin culoarea.Se pune,apoi spanacul(piure) si apa(500-600ml)in care a fiert spanacul;se potriveste de sare si se lasa sa fiarba,la foc mic,in jur de 15 minute,mestecind,des,sa nu se lipeasca.Se semi acopera.

Dupa 15 minute,smintina se amesteca cu f.putina apa rece si se adauga la spanac,mestecind tot timpul.

Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc;se potriveste de sare si otet.

Se serveste fierbinte cu ochiuri de oua,chiftele,aripi(de pui) prajite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de clatite cu piure de spanac

Budinca de clatite cu piure de spanac

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece,

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Curatam spanacul si il oparim pana se inmoaie. Il tocam fie cu cutitul, fie cu robotul de bucatarie

9 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit pireul de spanac dupa reteta Cameliei; am pus iaurt natural, deoarece imi place sa fie mai acrisor. L-am pregatit cu oua ochiuri.A iesit delicios.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Delicios.Si mie imim place cu iaurt, e mai acrisor. Eu l-am facut cu ochiuri.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Arata tare bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Iarna si eu fac spanac la punga sau la cutie de carton.Iese ca un piureu si cu cate un ochi,un deliciu.Bravo Camelia,ai votul meu.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      eu in loc de smantana il sting cu lapte

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Gustos si sanatos...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      Imi place foarte foarte mult spanacul.Asa il prepar si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • -1,5 kg spanac(crud)
  • -4-5 linguri ulei de masline
  • -60-70 g faina
  • -1o catei de usturoi
  • -200-250 ml smintina sau iaurt
  • -500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul
  • -otet si sare dupa gust
  • Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Porc cu legume in stil oriental