Ingrediente
- 1,5 kg spanac (crud), - 4-5 linguri ulei de masline, - 60-70 g faina, - 10 catei de usturoi, - 200-250 ml smintina sau iaurt, - 500-600 ml apa in care s-a fiert spanacul, - otet si sare dupa gust, , Cantitatea scrisa ajunge pt. 8 persoane.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
16 voturi
Mod de preparare
Spanacul fiert se da prin masina de carne (se face piure). Mie nu-mi place sa fie pasta, asa ca folosesc masina de carne manuala, nu electrica.
Intr-o cratita se pune uleiul de masline (se poate pune unt); cand e fierbinte, se pune faina; se amesteca bine si cind e foarte fierbinte, se pune usturoiul zdrobit.
Se lasa pe foc, pana ce totul se prajeste putin; faina trebuie sa-si schimbe f. putin culoarea. Se pune apoi spanacul (piure) si apa (500-600ml) in care a fiert spanacul; se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, in jur de 15 minute, amestecind,des, sa nu se lipeasca. Se acopera pe jumatate.
Dupa 15 minute, smantina se amesteca cu f. putina apa rece si se adauga la spanac, amestecind tot timpul.
Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc; se potriveste de sare si otet.
Se serveste fierbinte cu ochiuri de oua, chiftele, aripi (de pui) prajite.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Foarte bun!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Iarna si eu fac spanac la punga sau la cutie de carton.Iese ca un piureu si cu cate un ochi,un deliciu.Bravo Camelia,ai votul meu.
panseluta (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
eu in loc de smantana il sting cu lapte
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Gustos si sanatos...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
Imi place foarte foarte mult spanacul.Asa il prepar si eu