autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de spanac

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
1.5 kg.spanac, 1 capatana de usturoi(sau 2 legaturi de usturoi verde), 2 linguri varfuite cu faina, sare, ulei-2 linguri, 1,5 l lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala si se pune la oparit in apa care fierbe.

Dupa ce s-a muiat, se scurge bine de apa si se toaca cat mai marunt.

Intr-o craticioara,se caleste in ulei usturoiul tocat, se adauga faina, si dupa ce usturoiul s-a inmuiat, se adauga spanacul tocat.

Se amesteca sa nu se prinda. Se adauga sare dupa gust, si laptele putin cate putin, amestecandu-se continuu.

Se lasa sa fiarba bine(se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda).

Noua ne place sa-l mancam cu friptura de miel rece.

Se poate manca cu ochiuri, sau cu orice alta friptura.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Curatam spanacul si il oparim pana se inmoaie. Il tocam fie cu cutitul, fie cu robotul de bucatarie

9 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul congelat se decongeleaza se scurge de apa, se amesteca cu o cutie de smantana, sare, piper

3 voturi    4 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1.5 kg.spanac
  • 1 capatana de usturoi(sau 2 legaturi de usturoi verde)
  • 2 linguri varfuite cu faina
  • sare
  • ulei-2 linguri
  • 1,5 l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

24 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare cu mazare