autor:

ELYSABETH DAIAN

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de spanac

Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELYSABETH DAIAN (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2010

Ingrediente
1.5 kg.spanac, 1 capatana de usturoi(sau 2 legaturi de usturoi verde), 2 linguri varfuite cu faina, sare, ulei-2 linguri, 1,5 l lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se alege spanacul, se spala si se pune la oparit in apa care fierbe.
Dupa ce s-a muiat, se scurge bine de apa si se toaca cat mai marunt.
Intr-o craticioara,se caleste in ulei usturoiul tocat, se adauga faina, si dupa ce usturoiul s-a inmuiat, se adauga spanacul tocat.
Se amesteca sa nu se prinda. Se adauga sare dupa gust, si laptele putin cate putin, amestecandu-se continuu.
Se lasa sa fiarba bine(se mai amesteca din cand in cand sa nu se prinda).
Noua ne place sa-l mancam cu friptura de miel rece.
Se poate manca cu ochiuri, sau cu orice alta friptura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare.

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1.5 kg.spanac
  • 1 capatana de usturoi(sau 2 legaturi de usturoi verde)
  • 2 linguri varfuite cu faina
  • sare
  • ulei-2 linguri
  • 1,5 l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de ELYSABETH DAIAN
Prajitura cu rabarbura

Prajitura cu rabarbura

BLATUL:6 galbenuse se freaca spuma cu 12 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat, se adauga

30 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tortilla de spanac cu cascaval