Se curata, spala si se pune in apa clocotita spanacul si se fierbe putin, cam 5 minute. Se scurge, se toaca, si se pune intr-o tigaie inalta sau cratita cu cateva linguri de ulei. Se pune pe foc si se adauga laptele in care s-a dizolvat faina si vegeta. Se tine pe foc, amestecand continuu. Spre sfarsit se adauga usturoiul sfaramat in masina sa usturoi, se mai amesteca putin si se lasa sa mai dea un clocot apoi se ia de pe foc.
Este un piure de spanac gustos, avand in vedere ca spanacul simplu, nu e prea gustos de felul lui.
E foarte bun atat ca garnitura la friptura de miel, sau cu oua ochiuri dar si ca umplutura la clatite. Budinca de clatite cu spanac pregatit astfel, este delicioasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii