autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure de spanac, gustos

Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Jeaneta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2009

Ingrediente
500 gr spanac fiert, 2-3 linguri ulei, cam 200 ml. lapte fiert, 2 linguri faina, 5-6 catei de usturoi marisori, 1 lingurita rasa(sau plina, dupa gust) de Vegeta.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Se curata, spala si se pune in apa clocotita spanacul si se fierbe putin, cam 5 minute. Se scurge, se toaca, si se pune intr-o tigaie inalta sau cratita cu cateva linguri de ulei. Se pune pe foc si se adauga laptele in care s-a dizolvat faina si vegeta. Se tine pe foc, amestecand continuu. Spre sfarsit se adauga usturoiul sfaramat in masina sa usturoi, se mai amesteca putin si se lasa sa mai dea un clocot apoi se ia de pe foc.
Este un piure de spanac gustos, avand in vedere ca spanacul simplu, nu e prea gustos de felul lui.
E foarte bun atat ca garnitura la friptura de miel, sau cu oua ochiuri dar si ca umplutura la clatite. Budinca de clatite cu spanac pregatit astfel, este delicioasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac, gustos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovleac fiert

Dovleac fiert

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute,

13 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Conopida se spala, se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare(nu se fierbe de tot

17 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert
  • 2-3 linguri ulei
  • cam 200 ml. lapte fiert
  • 2 linguri faina
  • 5-6 catei de usturoi marisori
  • 1 lingurita rasa(sau plina
  • dupa gust) de Vegeta.

Raporteaza reteta

Retete
de Jeaneta
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)

Se amesteca urda cu verdeata tocata, grisul, ouale, sare si piper. Frunzele de stevie se oparesc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci in aluat cu sos de ciuperci