Mai intai se curata urzicile proaspete si apoi se spala in cateva ape (nu se spala inainte de curatat, ca inteapa tare). Se pun la fiert in apa cu o jumatate de lingurita de sare, cand apa a dat in clocot, (apa putina, cat sa le acopere) se lasa 10 minute. Se dau de pe foc si ne ocupam de sos. Calim usor ceapa, adaugam morcovul dat pe razatoare (partea mica ), amestecam si inchidem focul.
In cana de la blender (se pot freca in castron cu o lingura de lemn) se pun urzicile cu o ceasca din apa in care au fiert, ceapa cu morcovul, usturoiul curatat si maruntit si cele doua linguri cu malai. Se mixeaza 2-3 minute, se pun intr-o craticioara si se mai fierb 10 minute. Se servesc ca atare cu mamaliguta sau, cu un ou ochi daca nu tineti post. Dar eu le servesc cu ou si mamaliguta si toata familia este incantata de urzicile mele cu malai. Grija mare sa nu le sarati prea tare.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii