Mai intai se curata urzicile proaspete si apoi se spala in cateva ape (nu se spala inainte de curatat, ca inteapa tare). Se pun la fiert in apa cu o jumatate de lingurita de sare, cand apa a dat in clocot, (apa putina, cat sa le acopere) se lasa 10 minute. Se dau de pe foc si ne ocupam de sos. Calim usor ceapa, adaugam morcovul dat pe razatoare (partea mica ), amestecam si inchidem focul.
In cana de la blender (se pot freca in castron cu o lingura de lemn) se pun urzicile cu o ceasca din apa in care au fiert, ceapa cu morcovul, usturoiul curatat si maruntit si cele doua linguri cu malai. Se mixeaza 2-3 minute, se pun intr-o craticioara si se mai fierb 10 minute. Se servesc ca atare cu mamaliguta sau, cu un ou ochi daca nu tineti post. Dar eu le servesc cu ou si mamaliguta si toata familia este incantata de urzicile mele cu malai. Grija mare sa nu le sarati prea tare.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii