Piure mere si pere

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mere
  • pere
  • scortisoara
  • lamaie
  • apa

Mod de preparare

Se umple cratita cu mere, pere si apa trei sferturi din cratita. Perele fiind foarte bine coapte si dulci nu se va simti lipsa zaharului. Se inabusa fructele apoi se strecoara, se paseaza cu blenderul. Se pun inapoi in apa care fierb,adaugand suc de lamaie proaspat si scortisoara si se mai pun pe foc 15 min, amestecand des pentru a nu se lipi. Se pun in borcane, se infasoara in paturi, a doua zi se sterilizeaza 40-45 minute si se lasa sa sa se racesca in apa in care au fiert. Dupa sterilizare, panasa se raceasca eu am scos borcanele si le-am pus cu gura in jos cam 15 min, apoi le-am pus in apa care au fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise