autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piure (Pasta) din naut boabe uscate

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
400 g naut, 60-70 ml ulei de masline(sau dupa gust), sare, alb dupa gust, usturoi dupa gust, o ceapa ,un morcov pentru aroma, Pentru ornat aveti nevoie de castraveti si rosii proaspete sau castraveti murati si gogosari acri., La fiecare cana de boabe de naut se adauga 3 cani de apa. Apoi, avem nevoie cam de 65/80 de minute la foc mediu pentru ca boabele sa fie fierte.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

26 voturi

Mod de preparare

Inainte de a le gati, am inlaturat boabele alterate gasite in punga. Dupa acest pas, am pus boabele de naut intr-o strecuratoare mare si le-am spalat sub un jet de apa rece, cca un minut .

Boabele de naut se pun la inmuiat in apa rece cca o ora,apoi se scurg de apa in care au stat la inmuiat si se pun la fiert tot in apa rece pentru 30-40 de minute impreuna cu ceapa taiata in jumatate si cu morcovul taiat felii .

Mai usor ar fi sa se tina peste noapte intr-un vas cu apa, la frigider. A doua zi se arunca eventualele coji care plutesc la suprafata apei si se mai spala o data .

Cand sunt fierte,se vor scurge de zeama,dar cu grija sa pastrati 3-4 pahare din aceasta zeama si cateva boabe de naut pentru ornat.


Boabele de naut se paseaza foarte bine,se adauga uleiul putin cate putin exact ca la maioneza, zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita si se potriveste de sare si piper alb dupa gust.


Se aseaza pe platou si se orneaza cu boabele de naut oprite,cu felii de castraveti, rosii , morcov proaspete sau castraveti murati si gogosari acri.Puteti folosi la ornat si morcovul fiert...
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure (Pasta) din naut boabe uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Andive cu orez

Andive cu orez

Sosul de andive: Andivele se taie in doua si dupaia le tai bucatele nici mici nici mari, se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de vinete cu mozzarella

Mancare de vinete cu mozzarella

Busuiocul e printre condimentele fruntase in topul preferintelor mele si nu cred ca se poate da gres

17 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • meg2010

    meg2010 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    Foarte gustoasa aceasta pasta! Am facut si eu de cateva ori in perioadele de post. Completare la cele scrise de ceilalti - eu am pastrat ceva zeama din fiertura deoarece la pasare ramanea cam sec, am frecat cu ulei si am pus zeama de lamaie si seminte de susan rumenite un pic in tigaie (fara niciun fel de grasime). Sa avem cu totii un an nou fericit si cu sanatate!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Multumesc pentru sfaturi si aprecieri...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      EVA , 04 februarie 2010

      NAUTUL PENTRU CINE NU STIE ESTE HUMUS SI IN ISRAEL ESTE O MINCARE DE BAZA . RETETA DE PASTA DE HUMUS ;2 PAHARE DE NAUT (HUMUS )SE PUNE DE CU SEARA LA MUIAT CU UN PIC DE BICARBONAT . DIMINEATA SE SPALA BINE IN CITEVA APE SI SE FIEERBE IN OALA MINUNE 1 ORA .APOI SE STRCOARA APA SI SE PUNE LA BLENDER PINA SE FACE O PASTA SE ADOUGA ACUMA CONDIMENTE ; SARE DUPA GUST .PAPRICA DULCE ZEAMA DE LAMIIE SI 2 LINGURI DE THINA (PASTA DE SUSAN ) SI USTUROI PISAT DUPA GUST . SI CAM 1/2 PAHAR DE ULEI DE MASLINE DE CALITATE BUNA .POFTA BUNA SE MANINCA CU PITA SALATE, MAASLINE ,ULEI DE MASLINE ETC POFTA BUNA

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte frumos prezentat,nota 10 cu felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Interesanta reteta, nu amfolosit naut niciodata. Voi incerca

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Ce frumos ai ornat :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Trebuie incercata reteta ta.Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

26 voturi

Ingrediente

  • 400 g naut
  • 60-70 ml ulei de masline(sau dupa gust)
  • sare, alb dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • o ceapa ,un morcov pentru aroma
  • Pentru ornat aveti nevoie de castraveti si rosii proaspete sau castraveti murati si gogosari acri.
  • La fiecare cana de boabe de naut se adauga 3 cani de apa. Apoi
  • avem nevoie cam de 65/80 de minute la foc mediu pentru ca boabele sa fie fierte.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

meg2010 (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa aceasta pasta! Am facut si eu de cateva ori in perioadele de post. Completare la cele scrise de ceilalti - eu am pastrat ceva zeama din fiertura deoarece la pasare ramanea cam sec, am frecat cu ulei si am pus zeama de lamaie si seminte de susan rumenite un pic in tigaie (fara niciun fel de grasime). Sa avem cu totii un an nou fericit si cu sanatate!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Pui la cuptor cu garnitura de fasole galbena