autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Piureu de cartofi dulci – specific american

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -5 cartofi dulci mari, -2 linguri zahar brun, -1/2 pachet unt moale, -4 triunghiuri branza topita scoasa din timp de la frigider, -1/2 lingurita scortisoara macinata, -1/4 lingurita nucsoara macinata, -1/4 lingurita ghimbir macinat, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii dulci, se usuca si se inteapa in cateva locuri cu furculita.
Se incalzeste cuptorul la 195 de grade Celsius , se introduc cartofii in coaja asezati pe folie de aluminiu intr-o tava de cuptor si se lasa sa se coaca o ora.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja.
Se trec cartofii prin presa de cartofi si se adauga untul, branza topita si restul condimentelor.
Se amesteca bine la foc mic.
Piureul astfel obtinut se serveste ca garnitura la fripturi, chiftele,curcan umplut.
Pofta buna!
Piureul de cartofi dulci este o garnitura foarte populara in Statele Unite alaturi de curcan umplut la \"Sarbatoarea recunostintei\" ( “ Thanksgiving”) sau la Craciun.
Cartofii se pot coace si in cuptorul cu microunde.
Se introduc in cuptorrul cu microunde timp de 15 minute la programul pentru cartofi copti in coaja.
Se scot si se tin inveliti in folie de aluminiu 5 minute apoi se decojesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu de cartofi dulci – specific american" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paella cu legume

Paella cu legume

Se calesc ceapa si usturoiul 2-3 min, dupa care se adauga restul legumelor taiate cubulete si se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca

Zacusca

Se coc vinetele si se curata ( eu le-em copt in cuptor au iesit super). Se pune intr-o tigaie ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Multumesc tuturor pentru comentarii si incurajari.

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Super!Trebuie sa incerc si eu ca nu am macat niciodata.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Exista foarte multe variante ale acestui piureu: 1.cartofi dulci unt 2 liguri de sirop de artar 1/2 lingurita coaja de portocala 1/2 lingurita otet balsamic sare si piper 2.cartofi dulci o banana coaja rasa si zeama de la o portocala o cana supa de pui zahar brun nucsoara sare si piper 3.cartofi dulci lapte unt sare piper s.a.m.d.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      nu am mancat inca cartofi dulci.mi s-a spus ca se prepara ca si ceilalti,piure.am sa incec si eu,sa vad daca imi plac.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      O bunatate.Si mie imi plac,dar uite ca piure nu am incercat.Salvat reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      special!felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      CE buunn !!!!!!Aici an spania li se spune la cartofii dulci"boniato"...imi place*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      S-a notat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Ca intotdeauna...Felicitari pentru aceste retete deosebite...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -5 cartofi dulci mari
  • -2 linguri zahar brun
  • -1/2 pachet unt moale
  • -4 triunghiuri branza topita scoasa din timp de la frigider
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1/4 lingurita nucsoara macinata
  • -1/4 lingurita ghimbir macinat
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Spanac cu ochiuri