autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Pizza

Autor: Narnia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Narnia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
Pentru decor am folosit ( cantitatile si ingredientele variaza, fiecare poate pune ce vrea pe pizza lui) : 2 feluri de sunca, salam, cremwurst, masline,mozzarela, ardei gras, o cutie ciuperci, porumb din conserva., , , Pentru aluat: 500 g faina, un cub de 42 g drojdie, 250 ml lapte caldut, o lingurita de zahar, o lingurita de sare, 5 linguri ulei., Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 pizza de dimensiunea tavii de aragaz.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Ideea este luata de la "Domino's Pizza"



1) Am tocat toate ingredientele pentru decor si le-am lasat deoparte.



2) Am pregatit aluatul. Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S. )



Drojdia se topeste in laptele caldut, se amesteca cu faina, sarea si uleiul si se framanta bine. Aluatul este elastic si usor de lucrat, nelipicios. Nu se lasa la dospit. Am impartit aluatul in 4 bucati ( pentru 2 pizza).



Am pus cuptorul la incalzit la temperatura maxima si din o bucata de aluat am intins o foaie , cam de dimensiunea tavii.

Am pus foaia in tava si am presarat deasupra ei bucati de mozzarela rupta.

Cu alta ocazie, pentru a o intinde mai usor si uniform, am strivit un cub de mozzarela ( 125 g) cu telul pentru piure, am amestecat cu 2-3 linguri de smantana mai lichida si am intins pasta obtinuta peste foaia de aluat.

Ideala ar fi o crema de cascaval sau mozzarela, intinsa in strat subtire, eu nu am gasit si am adaptat.

Mai departe, am intins o alta foaie subtire, pe care am asezat-o peste prima, lipind cat mai bine marginile.



Am pus deasupra o combinatie de sosuri ( cel barbecue da un gust foarte fain ) si am presarat putin busuioc ( eu am pus si putin cili ).

Apoi am decorat fiecare pizza cu ce a vrut fiecare, din belsug ( totul era deja tocat )

Am copt-o cca 15 minute la temperatura maxima, am scos-o si am presarat peste ea nelipsitul oregano. Am taiat-o si am servit-o imediat. S-a mancat rapid, mult mai rapid decat a fost facuta.

Sectiunea de la prima, cea cu branza rupta in bucatele.

Iar aici sectiunea de la cea cu branza strivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pizza

Pizza

Blatul de pizza se unge cu un mix facut din ketchup si condimente (cate putin din fiecare, pana va

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
PIZZA

PIZZA

Se amesteca laptele caldut cu drojdia,faina,zaharul si putina sare. Se framanta bine adaugand treptat

46 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Narnia (Maestru bucatar) , 08 decembrie 2011

    Multumesc frumos. :)

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2011

    Interesanta ideea. S-a retinut.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Arata super !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Arata grozav!

    • Fara foto

      Narnia , 01 februarie 2010

      Multumesc, Ioana, eu o fac destul de des, baietii mei mananca oricand cu pofta. Valentina, multumesc frumos, sa stii ca e si foarte gustoasa. Lacramioara, multumesc frumos pentru increderea de a o incerca. ma bucur mult ca a fost pe gustul tau. O sa mai scriu. :) Mihalis, oregano nu este maghiranul obisnuit. Conform dictionarului condimentelor, in romana oregano are urmatoarele denumiri: Oregano, Sovârf, Măgheran sălbatic, Arigan, Rigan.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Tare bine mai arata...

    • Fara foto

      Lacramioara , 20 ianuarie 2010

      am incercat reteta ta si a fost fff buna ,sa mai scrii si altele super

    • Fara foto

      mihalis , 09 decembrie 2009

      oregano este maghiran

    • Fara foto

      Tanea , 05 decembrie 2009

      Buna!Eu am doua intrebari:Ce inseamna oregano?Si la ce temperatura precisa ai pus-o?Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

22 voturi

Ingrediente

  • Pentru decor am folosit ( cantitatile si ingredientele variaza
  • fiecare poate pune ce vrea pe pizza lui) : 2 feluri de sunca
  • salam
  • cremwurst
  • masline,mozzarela
  • ardei gras
  • o cutie ciuperci
  • porumb din conserva.
  • Pentru aluat: 500 g faina
  • un cub de 42 g drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • 5 linguri ulei.
  • Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 pizza de dimensiunea tavii de aragaz.

Raporteaza reteta

Narnia (Maestru bucatar)

Multumesc frumos. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala