autor:

husni

» » Aluaturi si Foietaje

Pizza a la Camelia(de 2 feluri)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Aluat:-1 kg faina, -40 g drojdie, -140 ml ulei de masline, -6 lingurite zahar, -2 lingurite sare, -3 linguri de lapte praf, -1/2 lingurita de oregano, -apa calduta pt framintat, , , Sos de rosii:-2-3 rosii, -2 linguri ulei de masline, -sare, -piper, -oregano, -1 lingura ceapa taiata marunt, -2 linguri ardei taiat marunt, , Sos pentru pizza de peste(tuna):, -cca 300 g dovlecel,rondele,prajit, -cca 150 g ardei taiati(cca 2/1 cm),, prajiti, -1-2 linguri faina, -2-3 linguri de ulei de masline, -cca 200-300 ml apa, -sare,piper,ienibahar,dupa gust, -oregano, , Se pune peste pizza:ciuperci,masline,felii de sunculita,ceapa(rondele),ardei colorat(rondele),rosii mari(rondele),sare,piper,oregano,mozarela(cca 300-400 g pt o tava cu diametrul de cca38 cm)., , Pt.pizza de peste,se poate folosi tuna(conserva),fara ulei,sau peste(file) marinat.Se mai pune 1 ardei iute(rondele),sare,piper,oregano,ceapa(rondele),ardei(rondele),oregano.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora.
Se face pizza asa:se socoteste cam 600-700 g de aluat dospit(nu faina),pt o tava cu diametrul de cca 38-40 cm.
O tava se unge cu unt.Se intinde,uniform,aluatul;se preseaza cu degetele(vezi poza),pina se simte tava(putin).Aluatul,dupa aceea creste(se dospeste) si nu se vad orificii.
Se unge ,apoi,cu cca 3 linguri de sos de rosii;peste se aseaza ciuperci,masline,felii de sunca,apoi,putin oregano.Se pune apoi ceapa,cruda,rondele si peste ceapa se pun rosiile(crude,rondele),alternate cu ardeii(cruzi,rondele);se presara niste sare si piper dupa gust.Se da la cuptorul preincalzit,la foc puternic,cca 20 minute;se scoate din cuptor,se pune brinza(mozarela) rasa;se da la cuptor,doar pina ce se topeste brinza.
Pizza cu peste, se face asa:o tava se unge cu unt.se intinde,apoi, aluatul(uniform).Se unge cu cca 2 linguri de sos de rosii;peste sosul de rosii se pune sosul cu dovlecei.Peste cele 2 sosuri se pun bucatile de peste si ardei iute.Peste se pune ceapa cruda(rondele),apoi ardeiul crud(rondele).
Se da la cuptorul preincalzit,la foc mare,cca 20 minute;se scoate,se presara cu mozarela rasa;se da iar la cuptor,pt.a se topi brinza.

Sosul de rosii:
intr-o tigaie,se caleste ceapa in cele 2 linguri de ulei;se pune apoi ardeiul;se caleste putin,pe urma se pun rosiile,decojite,taiate marunt.Se lasa pe foc,pina cind,zeama legumelor scade de tot;se potriveste de sare piper,oregano.Se lasa sa se raceasca.

Sosul cu dovlecei:
intr-o tigaie,se pun uleiul si faina;se mesteca tot timpul,pina cind faina are culoarea maro-deschis;se pune apa incetul cu incetul,mestecind tot timpul;se potriveste de sare ,piper,ienibahar,oregano.
Se pune,apoi,dovlecelul si ardeiul(prajite);se mesteca,usor,sa nu se rupa dovlecelul.Se lasa sa se raceasca.

Pizza se serveste cu ketchup,salate…….
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Camelia(de 2 feluri)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
SARATELE

SARATELE

Se face un aluat mai moale,se intind foile(potrivite).Se ung cu compozitia obtinuta dintr-un ou batut

28 voturi    11 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Turtite din faina de orez fara gluten

Turtite din faina de orez fara gluten

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in bilute

9 voturi    2 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Felicitari draga Camelia.Ai votul meu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Desigur corect era ,,detaliat,, dar tastatura o ia razna cateodata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Foarte buna, prezentata deliat, felicitari, Cami.

    • Fara foto

      husni , 20 ianuarie 2010

      Mi-au crescut aripi................hihihi Multumesc de aprecieri !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Foarte frumos expus draga Camelia.Felicitari ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Bun,bun,tare bun...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Ei, da! Aşa ar trebui să fie scrisă o reţetă, cu cât mai multe amănunte, să o poată face orice începătoare! Mai ales alea de dulciuri, dar şi celelalte! Felicitări, Camy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:-1 kg faina
  • -40 g drojdie
  • -140 ml ulei de masline
  • -6 lingurite zahar
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri de lapte praf
  • -1/2 lingurita de oregano
  • -apa calduta pt framintat
  • Sos de rosii:-2-3 rosii
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -oregano
  • -1 lingura ceapa taiata marunt
  • -2 linguri ardei taiat marunt
  • Sos pentru pizza de peste(tuna):
  • -cca 300 g dovlecel,rondele,prajit
  • -cca 150 g ardei taiati(cca 2/1 cm),
  • prajiti
  • -1-2 linguri faina
  • -2-3 linguri de ulei de masline
  • -cca 200-300 ml apa
  • -sare,piper,ienibahar,dupa gust
  • -oregano
  • Se pune peste pizza:ciuperci,masline,felii de sunculita,ceapa(rondele),ardei colorat(rondele),rosii mari(rondele),sare,piper,oregano,mozarela(cca 300-400 g pt o tava cu diametrul de cca38 cm).
  • Pt.pizza de peste,se poate folosi tuna(conserva),fara ulei,sau peste(file) marinat.Se mai pune 1 ardei iute(rondele),sare,piper,oregano,ceapa(rondele),ardei(rondele),oregano.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Felicitari draga Camelia.Ai votul meu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta fara zahar