Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora.
Se face pizza asa:se socoteste cam 600-700 g de aluat dospit(nu faina),pt o tava cu diametrul de cca 38-40 cm.
O tava se unge cu unt.Se intinde,uniform,aluatul;se preseaza cu degetele(vezi poza),pina se simte tava(putin).Aluatul,dupa aceea creste(se dospeste) si nu se vad orificii.
Se unge ,apoi,cu cca 3 linguri de sos de rosii;peste se aseaza ciuperci,masline,felii de sunca,apoi,putin oregano.Se pune apoi ceapa,cruda,rondele si peste ceapa se pun rosiile(crude,rondele),alternate cu ardeii(cruzi,rondele);se presara niste sare si piper dupa gust.Se da la cuptorul preincalzit,la foc puternic,cca 20 minute;se scoate din cuptor,se pune brinza(mozarela) rasa;se da la cuptor,doar pina ce se topeste brinza.
Pizza cu peste, se face asa:o tava se unge cu unt.se intinde,apoi, aluatul(uniform).Se unge cu cca 2 linguri de sos de rosii;peste sosul de rosii se pune sosul cu dovlecei.Peste cele 2 sosuri se pun bucatile de peste si ardei iute.Peste se pune ceapa cruda(rondele),apoi ardeiul crud(rondele).
Se da la cuptorul preincalzit,la foc mare,cca 20 minute;se scoate,se presara cu mozarela rasa;se da iar la cuptor,pt.a se topi brinza.
Sosul de rosii:
intr-o tigaie,se caleste ceapa in cele 2 linguri de ulei;se pune apoi ardeiul;se caleste putin,pe urma se pun rosiile,decojite,taiate marunt.Se lasa pe foc,pina cind,zeama legumelor scade de tot;se potriveste de sare piper,oregano.Se lasa sa se raceasca.
Sosul cu dovlecei:
intr-o tigaie,se pun uleiul si faina;se mesteca tot timpul,pina cind faina are culoarea maro-deschis;se pune apa incetul cu incetul,mestecind tot timpul;se potriveste de sare ,piper,ienibahar,oregano.
Se pune,apoi,dovlecelul si ardeiul(prajite);se mesteca,usor,sa nu se rupa dovlecelul.Se lasa sa se raceasca.
Pizza se serveste cu ketchup,salate…….

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii