Pizza a la Camelia(de 2 feluri)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Pizza  a la Camelia(de 2 feluri)

Ingrediente

  • Aluat:-1 kg faina
  • -40 g drojdie
  • -140 ml ulei de masline
  • -6 lingurite zahar
  • -2 lingurite sare
  • -3 linguri de lapte praf
  • -1/2 lingurita de oregano
  • -apa calduta pt framintat
  • Sos de rosii:-2-3 rosii
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper
  • -oregano
  • -1 lingura ceapa taiata marunt
  • -2 linguri ardei taiat marunt
  • Sos pentru pizza de peste(tuna):
  • -cca 300 g dovlecel,rondele,prajit
  • -cca 150 g ardei taiati(cca 2/1 cm),
  • prajiti
  • -1-2 linguri faina
  • -2-3 linguri de ulei de masline
  • -cca 200-300 ml apa
  • -sare,piper,ienibahar,dupa gust
  • -oregano
  • Se pune peste pizza:ciuperci,masline,felii de sunculita,ceapa(rondele),ardei colorat(rondele),rosii mari(rondele),sare,piper,oregano,mozarela(cca 300-400 g pt o tava cu diametrul de cca38 cm).
  • Pt.pizza de peste,se poate folosi tuna(conserva),fara ulei,sau peste(file) marinat.Se mai pune 1 ardei iute(rondele),sare,piper,oregano,ceapa(rondele),ardei(rondele),oregano.

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora.

Se face pizza asa:se socoteste cam 600-700 g de aluat dospit(nu faina),pt o tava cu diametrul de cca 38-40 cm.

O tava se unge cu unt.Se intinde,uniform,aluatul;se preseaza cu degetele(vezi poza),pina se simte tava(putin).Aluatul,dupa aceea creste(se dospeste) si nu se vad orificii.

Se unge ,apoi,cu cca 3 linguri de sos de rosii;peste se aseaza ciuperci,masline,felii de sunca,apoi,putin oregano.Se pune apoi ceapa,cruda,rondele si peste ceapa se pun rosiile(crude,rondele),alternate cu ardeii(cruzi,rondele);se presara niste sare si piper dupa gust.Se da la cuptorul preincalzit,la foc puternic,cca 20 minute;se scoate din cuptor,se pune brinza(mozarela) rasa;se da la cuptor,doar pina ce se topeste brinza.

Pizza cu peste, se face asa:o tava se unge cu unt.se intinde,apoi, aluatul(uniform).Se unge cu cca 2 linguri de sos de rosii;peste sosul de rosii se pune sosul cu dovlecei.Peste cele 2 sosuri se pun bucatile de peste si ardei iute.Peste se pune ceapa cruda(rondele),apoi ardeiul crud(rondele).

Se da la cuptorul preincalzit,la foc mare,cca 20 minute;se scoate,se presara cu mozarela rasa;se da iar la cuptor,pt.a se topi brinza.

Sosul de rosii:

intr-o tigaie,se caleste ceapa in cele 2 linguri de ulei;se pune apoi ardeiul;se caleste putin,pe urma se pun rosiile,decojite,taiate marunt.Se lasa pe foc,pina cind,zeama legumelor scade de tot;se potriveste de sare piper,oregano.Se lasa sa se raceasca.

Sosul cu dovlecei:

intr-o tigaie,se pun uleiul si faina;se mesteca tot timpul,pina cind faina are culoarea maro-deschis;se pune apa incetul cu incetul,mestecind tot timpul;se potriveste de sare ,piper,ienibahar,oregano.

Se pune,apoi,dovlecelul si ardeiul(prajite);se mesteca,usor,sa nu se rupa dovlecelul.Se lasa sa se raceasca.

Pizza se serveste cu ketchup,salate…….

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor