pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca.
se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul.
faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina.
se formeaza o minge din coca obtinuta . se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.
dupa 1-2 zile cand coca si.a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.
e absolut delicioasa....
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii