autor:

doru simona

» » Aluaturi si Foietaje

pizza cu blat american

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2010

Ingrediente
blat: 380 gr faina, 210 ml apa, 4 gr drojdie uscata activa, 2 linguritze sare, 27 ml ulei, 2 linguri miere/zahar, , umplutura: sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat, salam/kaizer/carnat, cascaval/mozarela, ceapa, ardei kapia, sau orice va mai place

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

pt blat: se incalzeste apa la 40 grade si se adauga drojdia uscata. se amesteca cu telul usor ca sa se dizolve dupa care se adauga mierea/ zaharul si se lasa cateva minute sa se odihneasca.
se adauga uleiul si sarea si se amesteca in continuare cu telul.
faina se adauga treptat cate o cana , folosind la inceput telul apoi mana. se framanta aluatul pe masa de lucru, pana devine o coca moale dar nu lipicioasa si elastica. daca mai e nevoie se mai adauga foarte putina faina.
se formeaza o minge din coca obtinuta . se ia un vas curat se unge generos cu ulei si se pune mingea cu susul in jos si apoi se rastoarna astfel incat sa se acopere cu o pelicula de ulei pe toata suprafata . se acopera vasul cu folie de plastic si se pune la frigider pt 1-2 zile. coca tb sa isi dubleze volumul, acesta e secretul acestui blat super bun.
dupa 1-2 zile cand coca si.a dublat volumul se rup bucati din coca se intind si se pune umplutura. se coace in cuptorul preincalzit.
e absolut delicioasa....
Daca ti-a placut reteta noastra "pizza cu blat american" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu cartofi

Coltunasi cu cartofi

Pentru aluat: Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se alege programul de framantare

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa impletita

Paine de casa impletita

Dizolvam drijdia in putina apa calda indulcita cu un varf de lingurita de zahar,adaugam doua linguri

6 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    merita incercata aceasta reteta de blat e delicioasa.....

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    Foarte buna si aspectuoasa pizza ta.Felicitari!***** Aluatul pizzei americane a mai fraged si mai gustos decat cel italian.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    Un aluat asemanator, dar nu-l tin asa mult in frigider, fac si eu pentru cornuri cu branza, bune la micul dejun. O sa-ncerc si varianta ta.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • blat: 380 gr faina
  • 210 ml apa
  • 4 gr drojdie uscata activa
  • 2 linguritze sare
  • 27 ml ulei
  • 2 linguri miere/zahar
  • umplutura: sos rosii amestecat cu busuioc proaspat tocat
  • salam/kaizer/carnat
  • cascaval/mozarela
  • ceapa
  • ardei kapia
  • sau orice va mai place

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

doru simona (Chef de cuisine)

merita incercata aceasta reteta de blat e delicioasa.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Gogosi