Mai intai ne ocupam de maia:
Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.
Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.
Pentru sos:
Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.
Umplutura:
Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.
Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.
Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.
Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute. Se serveste calda.
Aluatul se intinde cu mana. Se poate adauga busuioc in sos. Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii