autor:

tab1ta

» » Aluaturi si Foietaje

Pizza cu sunca, salam si branza

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013

Ingrediente
Aluat:, ~ 250 g faina, 10 g drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, 1 lingura ulei, 1 lingurita zahar, sare, Sos:, 3 linguri pasta de tomate subtiata cu putina apa, 2 catei usturoi, 1 lingurita pasta de ardei iuti, 2 linguri ulei de masline, Umplutura:, 1/2 ceapa, 30 g salam (4-5 felii), 40 g sunca (2 felii), 120 g branza sarata, oregano, cimbru, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de maia:



Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.



Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.



Pentru sos:



Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.



Umplutura:



Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.

Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.



Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute. Se serveste calda.



Aluatul se intinde cu mana. Se poate adauga busuioc in sos. Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca, salam si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasca bunicii

Pasca bunicii

Modul de preparare: Luăm un castron şi punem albuşurile şi gălbenuşurile în el, deasupra

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu ciuperci si cascaval

Pateuri cu ciuperci si cascaval

Aluatul se pune la decongelat la temperatura camerei. Curatam ciupercile le taiem si le coacem pe

9 voturi    3 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Ta Dragutza , 23 aprilie 2015

    este faorte buna

  • Fara foto

    Dima Bratan , 18 martie 2015

    mmm ce buna e trebue sa o gustati e foarte buna e usor de facut numai cind se coace trebue sa astepti mult

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~ 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate subtiata cu putina apa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa
  • 30 g salam (4-5 felii)
  • 40 g sunca (2 felii)
  • 120 g branza sarata
  • oregano
  • cimbru
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de tab1ta
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

119 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Wrap (lipie mexicana) cu spanac si cartofi

Wrap (lipie mexicana) cu spanac si cartofi

Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa. Cartofii se taie bucatele mai mici,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sandviciuri
Piure de telina si cartofi

Piure de telina si cartofi

Telina si cartofii se curata si se taie cubulete mici. Se fierb in lapte cu putina sare. Se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
gogosele din orez