Pizza cu sunca, salam si branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pizza cu sunca, salam si branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~ 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Sos:
  • 3 linguri pasta de tomate subtiata cu putina apa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti
  • 2 linguri ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa
  • 30 g salam (4-5 felii)
  • 40 g sunca (2 felii)
  • 120 g branza sarata
  • oregano, cimbru, piper

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de maia:

Punem intr-un bol drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia si apoi adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine. Lasam la dospit intr-un loc cald 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit, adaugam apa putin cate putin, faina in ploaie si sarea. (Eu nu am pus toata faina decat cat a fost nevoie.) Framantam 10 minute, din exterior spre interior. Aluatul va deveni elastic, moale. Se pune iar intr-un loc cald, se acopera si se la sa la dospit 30 de minute.

Pentru sos:

Taiem marunt usturoiul si il amestecam cu pasta de tomate subtiata cu putina apa, pasta de ardei iute si uleiul de masline.

Umplutura:

Taiem ceapa julien (adica felii din lateral, nu dinspre varf), salamul il feliem, branza o zdrobim.

Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 22 de centimetri. Se intinde cu mana.

Se adauga sosul deasupra si se baga la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-15 minute.

Scoatem tava din cuptor asezam ceapa, sunca, salamul si branza deasupra. Adaugam oregano, piper si dam la cuptor tava pentru inca 10 minute. Se serveste calda.

Aluatul se intinde cu mana. Se poate adauga busuioc in sos. Se pot adauga ciuperci, masline, rosii, etc

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise