autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Plăcintă cu brânză de vaci

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
500 g făină, 200 g unt sau margarină, 200 g zahăr, un vârf de cuţit praf de copt şi puţină sare., Umplutura: 500 g brânză de vaci, 3-4 ouă, 100 g smântână groasă, 50 g unt, 100 g zahăr, 30 g griş, 1 plic zahăr vanilat, 100 g stafide, coajă de lămâie sau portocală rasă.

Dificultate: Medie Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Se pun într-un castron untul moale, făina, zahărul, praful de copt, sarea şi se mestecă bine. Se lasă aluatul la rece 30-40 minute, după care se împarte în două jumătăţi. Din prima jumătate, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde o foaie de mărimea tăvii în care se coace plăcinta. Se aşează în tava unsă şi presărată cu griş. Deasupra se pune umplutura cu brânză, presărată cu zahăr, gălbenuşuri, smântână, unt topit, griş, zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă şi stafidele opărite. La urmă se introduc în această compoziţie albuşurile bătute spumă, amestecând uşor până la incorporarea lor totală. Stratul de umplutură se acoperă cu foaie preparată de restul de aluat, se unge deasupra cu oul bătut şi se introduce în cuptorul încălzit potrivit. Când s-a copt, se presară cu zahăr pudră, se taie bucăţi şi se aşează pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si capsuni

Aluatul: Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de

42 voturi    12 comentarii
50 min
Prajituri
Placinta de branza de vaci cu stafide

Placinta de branza de vaci cu stafide

Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca pentru maioneza. Se dizolva un

20 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    rodica , 20 mai 2008

    este super incercatio si voi

Dificultate

Medie

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr
  • un vârf de cuţit praf de copt şi puţină sare.
  • Umplutura: 500 g brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 100 g smântână groasă
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr
  • 30 g griş
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g stafide
  • coajă de lămâie sau portocală rasă.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

rodica

este super incercatio si voi

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
placinta poale in brau