autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Plăcinte vesele de lăsarea postului

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
220g de faina cernută, 60g de amidon, 80g de unt moale, 3 ouă, 2 plicuri de zahăr vanilat, ½ plic de praf de copt, 1 vârf de sare, 1 lămâie rasă(coaja), puţin rom, 1 lingură de zahar pudră, ulei de prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Amestecă făina, amidonul, praful de copt, sarea şi zahărul vanilat.
Bate ouăle întregi ca la omletă.
Amestecă-le cu făina, coaja de lămâie rasă şi untul moale .
Lucrează aluatul până devine un amestec omogen. Inveleşte-l cu un şervet de bucatărie şi pune-l o oră la frigider.
Întinde un aluat cam de 5 mm grosime şi taie-l în diferite forme.
Încălzeşte uleiul şi pune plăcintele sa înoate.
Întorce-le cu spumiera de mai multe ori să se aurească frumos.
Pune-le pe hârtie absorbantă să mai scape de grăsime, pudrează-le cu zahăr pudră. Se pot mânca în orice stare de agregare.
Se pot păstra câteva zile într-o cutie de plastic, în loc uscat. Merg la ceai, vin fiert...
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte vesele de lăsarea postului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Figurine de ciocolata de casa

Figurine de ciocolata de casa

Fierbem timp de10 minute un sirop din zahar,apa,otet. Incercam siropul cu picatura ca la dulceata.

15 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Foietaj cu rubarbar

Foietaj cu rubarbar

- Tăiem rubarbărul în bucăți de aproximativ 4-5 cm și apoi îl tăiem în fâșii subțiri -

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 220g de faina cernută
  • 60g de amidon
  • 80g de unt moale
  • 3 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • ½ plic de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 1 lămâie rasă(coaja)
  • puţin rom
  • 1 lingură de zahar pudră
  • ulei de prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu fructe de padure