Plăcinte vesele de lăsarea postului

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 220g de faina cernută
  • 60g de amidon
  • 80g de unt moale
  • 3 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • ½ plic de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 1 lămâie rasă(coaja)
  • puţin rom
  • 1 lingură de zahar pudră
  • ulei de prăjit

Mod de preparare

Amestecă făina, amidonul, praful de copt, sarea şi zahărul vanilat.

Bate ouăle întregi ca la omletă.

Amestecă-le cu făina, coaja de lămâie rasă şi untul moale .

Lucrează aluatul până devine un amestec omogen. Inveleşte-l cu un şervet de bucatărie şi pune-l o oră la frigider.

Întinde un aluat cam de 5 mm grosime şi taie-l în diferite forme.

Încălzeşte uleiul şi pune plăcintele sa înoate.

Întorce-le cu spumiera de mai multe ori să se aurească frumos.

Pune-le pe hârtie absorbantă să mai scape de grăsime, pudrează-le cu zahăr pudră. Se pot mânca în orice stare de agregare.

Se pot păstra câteva zile într-o cutie de plastic, în loc uscat. Merg la ceai, vin fiert...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise