autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Plăcinte vesele de lăsarea postului

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
220g de faina cernută, 60g de amidon, 80g de unt moale, 3 ouă, 2 plicuri de zahăr vanilat, ½ plic de praf de copt, 1 vârf de sare, 1 lămâie rasă(coaja), puţin rom, 1 lingură de zahar pudră, ulei de prăjit

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Amestecă făina, amidonul, praful de copt, sarea şi zahărul vanilat.
Bate ouăle întregi ca la omletă.
Amestecă-le cu făina, coaja de lămâie rasă şi untul moale .
Lucrează aluatul până devine un amestec omogen. Inveleşte-l cu un şervet de bucatărie şi pune-l o oră la frigider.
Întinde un aluat cam de 5 mm grosime şi taie-l în diferite forme.
Încălzeşte uleiul şi pune plăcintele sa înoate.
Întorce-le cu spumiera de mai multe ori să se aurească frumos.
Pune-le pe hârtie absorbantă să mai scape de grăsime, pudrează-le cu zahăr pudră. Se pot mânca în orice stare de agregare.
Se pot păstra câteva zile într-o cutie de plastic, în loc uscat. Merg la ceai, vin fiert...
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte vesele de lăsarea postului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pavlova in culori de primavara

Pavlova in culori de primavara

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem

12 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă * Pune zaharul, untul, laptele si cacaoa la fiert intr-o craticioara.

9 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 220g de faina cernută
  • 60g de amidon
  • 80g de unt moale
  • 3 ouă
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • ½ plic de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • 1 lămâie rasă(coaja)
  • puţin rom
  • 1 lingură de zahar pudră
  • ulei de prăjit

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

96 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă