autor:

Sidy

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Plachie de cod

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste), 100 ml ulei, 1 ceapa uscata, 2-3 cepe verzi, 3-4 catei usturoi, 200 ml bulion, 2 rosii, 1/2 ardei gras, 1 foaie de dafin, 100 ml vin, piper macinat, sare, zeama de lamaie( facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca. Se serveste ca aperitiv rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de cod" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Arata super bine...Ador pestele...

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Faina plechie ! E ceva din retetele tale care nu te fac sa te lingi pe degete ???

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Ca bine mai arata!De gust ...nu mai vorbim...parca l-am si gustat deja.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Doamne, ce de bunatati ai facut mai draga Sidy,felicitari si pentru plachie,super arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml bulion
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin
  • piper macinat
  • sare
  • zeama de lamaie( facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine...Ador pestele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salau marinat la cuptor