autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Plachie de fasole boabe

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 februarie 2016

Ingrediente
700 g fasole boabe, 2-3 cepe, ardei gras rosu, galben, verde, 400 g rosii cuburi Sun Food, 300 g carnati subtiri, 50 ml vin alb, 1 capatana usturoi, 2-3 linguri ulei, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, boia afumata, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea o punem la inmuiat de seara pina dimineata , in apa. Daca avem posibilitatea ii schimbam apa de 2-3 ori.
A doua zi o punem la fiert( eu am pus-o in oala sub presiune) cu apa, sare, boabe de piper, 3-4 catei usturoi, foaia de dafin si cimbru.
Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dar asta depinde si de calitatea fasolei.
Curatam ceapa si o taiem julien, ardeii ii taiem cubulete si usturoiul il dam prin presa.
Tocam marunt si patrunjelul verde.
In putin ulei tragem la tigaie ceapa si ardeii,cand s-au inmuiat si ceapa a devenit sticloasa, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, apoi adaugam cuburile de rosii si sucul lor, amestecam sa se omogenizeze si la sfarsit adaugam usturoiul presat. Lasam sa dea cateva clocote , dupa care stingem focul.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
S-a fiert si fasolea si acum putem sa o rasturnam intr-un vas care merge la cuptor.
Rasturnam deasupra ei sosul de ceapa cu rosii, omogenizam si potrivim gustul de sare, boia si piper proaspat macinat.
Deasupra am pus cateva felii de ardei gras colorat.
Dam plachia la cuptor pentru 20-30 de minute pina scade putin sosul.
Cand este gata, presaram patrunjel verde tocat si servim cu muraturi si cu carnati proaspat prajiti, daca nu vreti sa fie mancare de post.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciorba de sfecla de post

Ciorba de sfecla de post

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete de post
Taietei picanti cu ciuperci

Taietei picanti cu ciuperci

Curatam ciupercile si le feliem. Incingem uleiul de masline si rumenim feliile de ciuperci pe ambele

8 voturi    2 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 700 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • ardei gras rosu
  • galben
  • verde
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 300 g carnati subtiri
  • 50 ml vin alb
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • boia afumata
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Delicii de post de la bloggeri
Bors de cartofi Bors de cartofi

Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa, ardeii, morcovul si rădăcina

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci la cuptor