Plachie de fasole boabe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Plachie de fasole boabe

Ingrediente

  • 700 g fasole boabe
  • 2-3 cepe
  • ardei gras rosu, galben, verde
  • 400 g rosii cuburi Sun Food
  • 300 g carnati subtiri
  • 50 ml vin alb
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • cimbru
  • boia afumata
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Fasolea o punem la inmuiat de seara pina dimineata , in apa. Daca avem posibilitatea ii schimbam apa de 2-3 ori.

A doua zi o punem la fiert( eu am pus-o in oala sub presiune) cu apa, sare, boabe de piper, 3-4 catei usturoi, foaia de dafin si cimbru.

Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dar asta depinde si de calitatea fasolei.

Curatam ceapa si o taiem julien, ardeii ii taiem cubulete si usturoiul il dam prin presa.

Tocam marunt si patrunjelul verde.

In putin ulei tragem la tigaie ceapa si ardeii,cand s-au inmuiat si ceapa a devenit sticloasa, adaugam vinul si lasam sa se evapore alcoolul, apoi adaugam cuburile de rosii si sucul lor, amestecam sa se omogenizeze si la sfarsit adaugam usturoiul presat. Lasam sa dea cateva clocote , dupa care stingem focul.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

S-a fiert si fasolea si acum putem sa o rasturnam intr-un vas care merge la cuptor.

Rasturnam deasupra ei sosul de ceapa cu rosii, omogenizam si potrivim gustul de sare, boia si piper proaspat macinat.

Deasupra am pus cateva felii de ardei gras colorat.

Dam plachia la cuptor pentru 20-30 de minute pina scade putin sosul.

Cand este gata, presaram patrunjel verde tocat si servim cu muraturi si cu carnati proaspat prajiti, daca nu vreti sa fie mancare de post.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise