autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta aromata cu carne, caise si cartofi

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 4 portii, , •500 gr carne tocata, •1 ceapa, tocata, •un praf de ghimbir macinat, •1 catel de usturoi, tocat, •½ lingura chimen, •1 lingura scortisoara macinata, •un praf de chilli, •½ lingura ulei de masline, •3 rosii mari, tocate, •1 lingura piure de rosii, •½ lingura miere, •225 ml supa de carne, •100 gr caise uscate, tocate, •putin coriandru, •1 ceapa rosie, tocata, Pentru cartofi, •1 ¼ kg cartofi, curatati si taiati cubulete, •25 gr unt, •lapte

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Prajeste carne tocata intr-o tigaie mare (aici nu vei avea nevoie de ulei).Dupa ce s-a prajit, pune carnea intr-un vas si toarna excesul de grasime din tigaie, apoi sterge-o cu un servetel de bucatarie.Amesteca ceapa, ghimbirul, usturoiul si condimentele impreuna , intr-un blender, pana ce s-au maruntit (poti adauga putina apa daca crezi ca e necesar).Pune acest amestec impreuna cu uleiul de masline in tigaia unde s-a prajit carnea tocata.Prajeste-le la foc potrivit timp de 5-6 minute, pana ce ceapa s-a inmuiat, iar aroma ingredientelor incepe sa se simta.
2. Pune carnea tocata inapoi in tigaie si adauga rosiile tocate, piureul de rosii, mierea si supa de carne.Lasa-le sa dea in clocot, apoi acopera tigaia si lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 1 ora, aduagand caisele uscate dupa 30 minute.Carnea si caisele ar trebui sa se fi inmuait, iar sosul sa se fi ingrosat.Ia tigaia de pe foc, adauga coriandru, amesteca si asezoneaza totul, dupa gust.
3. Intre timp ce carnea fierbe, pregateste cartofii.Fierbe cartofii in apa cu sare timp de 15 minute, pana ce s-au inmuiat.Apoi scurge-i bine de apa si fa-i piure cu 25 gr unt, asezonandu-i si adaugand lapte, pana ce vei obtine un piure de cartofi cremos.
4. Incalzeste cupotrul la 200⁰C.Aseaza amestecul cu carne intr-un vas mare termorezistent, iar deasupra pune piureul de cartofi.Pune totul la copt pentru 40 minute – 1 ora, pana ce cartofii incep sa devina maronii.Optional, se pot presara deasupra seminte de chimen prajite.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aromata cu carne, caise si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE CU MAZARE

MANCARE CU MAZARE

Se caleste ceapa taiata rondele pana capata o culoare aurie, adaugam bulionul, apa, dam intr-un clocot

5 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. Se indeparteaza moatele de la teci,

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    TATIANA , 03 octombrie 2013

    Mi se pare o varianta de musaca

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 29 mai 2012

    Cred ca mancarea asta este foarte gustoasa! Merci.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Cred ca este super !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Indrazneata combinatie.Cred ca este gustoasa placinta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Superba combinatie...

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Şi eu îţi dau nota 10 pt. toate reţetele! Felicitări!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      I toate retetele tale ai o prezentare de nota 10.Felicitari le meriti din plin.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 4 portii
  • •500 gr carne tocata
  • •1 ceapa
  • tocata
  • •un praf de ghimbir macinat
  • •1 catel de usturoi
  • tocat
  • •½ lingura chimen
  • •1 lingura scortisoara macinata
  • •un praf de chilli
  • •½ lingura ulei de masline
  • •3 rosii mari
  • tocate
  • •1 lingura piure de rosii
  • •½ lingura miere
  • •225 ml supa de carne
  • •100 gr caise uscate
  • tocate
  • •putin coriandru
  • •1 ceapa rosie
  • tocata
  • Pentru cartofi
  • •1 ¼ kg cartofi
  • curatati si taiati cubulete
  • •25 gr unt
  • •lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

TATIANA

Mi se pare o varianta de musaca

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita de ciuperci din Salaj