autor:

delicious flavours

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta Ciobaneasca

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Ingrediente
-1 ceapa mare, -1 morcov, -50 gr unt, -2 foi de dafin, -cimbru, -sare, piper, -300 gr carne macinata, -2 linguri pasta de rosii, -1 conserva mica mazare, , Pentru piureul de cartofi:, , -5-6 cartofi, -100 ml lapte caldut, -100 gr unt, -2 galbenusuri

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

M-am gandit destul de mult cum sa traduc titlul acestei retete, pe care o am dintr-o carticica cu retete unguresti....si pana la urma am ajuns la aceasta denumire :))
Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand devine de consistenta unui sos adaugam mazarea si mai lasam pe foc circa 5 minute.
Intre timp pregatim si piureul folosind ingredientele de mai sus.

Intr-un vas yena asezam carnea macinata iar deasupra punem piureul. Dam la cuptorul preincalzit si lasam pana cartofii devin aurii (aprox 20-25 minute). Eu n-am mai avut rabdare si am scos mai repede... :P
Inainte sa portionati, merita sa asteptati 15-20 minute sa se raceasca, pentru a putea scoate frumos felia...n-are rost sa va spun ca noi nici la partea asta n-am mai avut rabdare :)))

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

7 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • -1 ceapa mare
  • -1 morcov
  • -50 gr unt
  • -2 foi de dafin
  • -cimbru
  • -sare
  • piper
  • -300 gr carne macinata
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 conserva mica mazare
  • Pentru piureul de cartofi:
  • -5-6 cartofi
  • -100 ml lapte caldut
  • -100 gr unt
  • -2 galbenusuri

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii  si piept de pui Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii si piept de pui

Se spala, se rup capetele si atele pastailor. Se spala si apoi se taie bucatele dovleceii si rosiile. Se taie cubulete mici pieptul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rosti de cartofi