Placinta cu bostan, mere si gutui

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu bostan, mere si gutui

Ingrediente

  • 1 felie de bostan
  • 2 gutui
  • 500g mere ionatan
  • 2 linguri zahar (dupa gust)
  • 100g unt
  • 1lingurita scortisoara
  • 1pachet foi de placinta
  • 1mana miez de nuca
  • un praf de sare

Mod de preparare

Bostanul curatat de coaja, gutuile si merele spalate, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari dupa care le punem intr-un vas pe foc la calit impreuna cu 1lingura de unt; amestecam mereu sa nu se lipeasca iar dupa ce a scazut suficient, dam vasul deoparte adaugam un praf de sare, scortisoara, miezul de nuca taiat cu cutitul si omogenizam totul bine. Pe masa de lucru punem 2 foi de placinta unse cu unt topit, 3 linguri de umplutura, intindem umplutura pe toata foaia, rulam, punem ruloul in tava de asemenea unsa cu unt; procedam asa pana se termina umplutura si foile; dam tava la cuptor 40 de minute la foc mic iar dupa ce s-a rumenit, scoatem tava, acoperim cu un prosop de bucatarie iar dupa ce s-a racit pudram, feliem si servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise