autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

PLACINTA CU BRANZA

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Ingrediente
1 pachet foietaj, 1 kg branza de vaci, 250 g zahar, 5 oua, 50 g unt, 100 g smantana, 2 linguri gris, 1 lingura faina de grau, 1 praf de copt, 100 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Branza de vaci o dai pe robot incorporand toate
ingredientle.Daca nu ai robot, dai brnza pe sita,apoi incorporezi ingredientele. Albusele le adaugi la final, batute spuma.Intinzi foietajul in tava dreptunghiulara(mai inalta). Tava unsa cu margarina, presarata cu faina.Intepi aluatul in cateva locuri cu furculita, peste care intinzi branza pregatita. Dai la cuptor pentru aproximativ o ora.(in functie de cuptor)Trebuie sa fie rumenita.Poti sa pudrezi cu zahar pudra sau sa glazurezi cu ciocolata topita (sau o glazura pregatita in casa).Tai placinta cand se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc (ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului)

9 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu Branza si stafide

Placinta cu Branza si stafide

Coca: In vasul cu faina se pune cana cu apa si ulei, sarea si se framanta bine pana se face o coca

11 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ela , 18 septembrie 2009

    Foarte gustoasa placinta... doar o problema: s-a lasat foarte mult dupa scoaterea din cuptor, e normal asa sau e vreun secret la mijloc? Merci...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Si voi uimi facet pofta cu retetele voastre.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    E preferata mea, f bunaaa reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      La fel o fac si eu si iese o nebunie.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Imi place placinta cu branza foarte mult...si mereu reusesti sa-mi faci pofta cu retetele tale...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura faina de grau
  • 1 praf de copt
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ela

Foarte gustoasa placinta... doar o problema: s-a lasat foarte mult dupa scoaterea din cuptor, e normal asa sau e vreun secret la mijloc? Merci...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Lasagna dulce, cu branza si visine