autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

PLACINTA CU BRANZA

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2009

Ingrediente
1 pachet foietaj, 1 kg branza de vaci, 250 g zahar, 5 oua, 50 g unt, 100 g smantana, 2 linguri gris, 1 lingura faina de grau, 1 praf de copt, 100 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Branza de vaci o dai pe robot incorporand toate
ingredientle.Daca nu ai robot, dai brnza pe sita,apoi incorporezi ingredientele. Albusele le adaugi la final, batute spuma.Intinzi foietajul in tava dreptunghiulara(mai inalta). Tava unsa cu margarina, presarata cu faina.Intepi aluatul in cateva locuri cu furculita, peste care intinzi branza pregatita. Dai la cuptor pentru aproximativ o ora.(in functie de cuptor)Trebuie sa fie rumenita.Poti sa pudrezi cu zahar pudra sau sa glazurezi cu ciocolata topita (sau o glazura pregatita in casa).Tai placinta cand se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu leurda si branza

Placinta cu leurda si branza

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Placinta invartita cu branza si ciocolata

Placinta invartita cu branza si ciocolata

Puneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat,

8 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ela , 18 septembrie 2009

    Foarte gustoasa placinta... doar o problema: s-a lasat foarte mult dupa scoaterea din cuptor, e normal asa sau e vreun secret la mijloc? Merci...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Multumesc pentru aprecieri.Si voi uimi facet pofta cu retetele voastre.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    E preferata mea, f bunaaa reteta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      La fel o fac si eu si iese o nebunie.Felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Imi place placinta cu branza foarte mult...si mereu reusesti sa-mi faci pofta cu retetele tale...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj
  • 1 kg branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura faina de grau
  • 1 praf de copt
  • 100 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Ela

Foarte gustoasa placinta... doar o problema: s-a lasat foarte mult dupa scoaterea din cuptor, e normal asa sau e vreun secret la mijloc? Merci...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Desert cu spuma de capsuni